Bill Cunninghams geheime memoire geeft een intiem kijkje in het leven van de notoir introverte fotograaf

De langverwachte memoire is vanaf september verkrijgbaar.

Bill-Cunningham-memoires
Getty Images

We all get dressed for Bill,’ zei Anna Wintour al eens over Bill Cunningham, de fotograaf die veertig jaar lang op straat en tijdens feestjes de bestgeklede voorbijgangers vastlegde voor The New York Times. Na zijn overlijden in 2016 trof zijn familie een pak papier aan dat zijn in het diepste geheim opgetekende memoires bleken te zijn. Deze zijn nu gebundeld tot een boek, Fashion Climbing.

Getty Images

Persoonlijke verhalen

Zijn levensverhaal begint wanneer hij als vierjarig jongetje bont en blauw wordt geslagen door zijn streng katholieke moeder die hem betrapt in een jurk van zijn zusje, en vertelt ook over zijn tijd in de Koreaanse oorlog en het moment dat hij tot afschuw van zijn ouders met Harvard stopt om een hoedenmerk in New York op te richten. Niemand had durven dromen dat we ooit zó’n intiem kijkje in het leven van de notoir introverte fotograaf zouden krijgen. Fashion Climbing komt 4 september uitin het Engels – bij Penguin Press. Op Vogue.com lees je alvast een preview.

Penguin Press
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur