We gaan nog een aantal warme zomers tegemoet

Bereid je maar voor op meer hittegolven, droogte en extreem weer.

warme-zomers-toekomst-klimaat
Anne Menke

De warme zomer van dit jaar is volgens wetenschappers geen uitzondering en zal ook niet de laatste zijn. Meteorologen voorspellen dat we nog minstens vier bijzonder hete zomers tegemoet gaan, waarbij de kans groter wordt op hittegolven, droogte en zelfs orkaanactiviteit. Tot 2022 kunnen we dus nog temperaturen boven de dertig graden verwachten in ons normaal gesproken koude kikkerland.

Opwarming

Uit een onderzoek van KNMI-onderzoeker Sybren Drijfhout en de Franse Florian Sévellec van de Universiteit van Brest blijkt dat we in de toekomst meer extremen in het weer zullen krijgen, meldt de Volkskrant. Zo schrijven de twee wetenschappers dat de aarde tussen 2018 en 2022 een abnormaal warme periode tegemoet gaat met meer extremen, en dat bovenop de opwarming van onze planeet door broeikasgassen. Ook al stijgt de temperatuur gemiddeld maar met een paar honderdste graad, toch kunnen de gevolgen wel degelijk zichtbaar zijn. ‘Je zult altijd gebieden hebben waar je de gevolgen hiervan merkt', aldus Drijfhout. De resultaten van de onderzoekers zijn en blijven voorspellingen, dus het benoemen van een precieze temperatuur is lastig. Wel lijkt het erop dat er een definitieve verandering van het klimaat op komst is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur