Nieuwe flagshipstore van McDonald's is architecturaal hoogstandje

McDonald's' nieuwe pand staat vol met duurzame design elementen.

Moschino - Runway RTW - Fall 2014 - Milan Fashion Week
Moschino Herfst/Winter 2014 collectieGetty Images

Als je dacht dat de McDonald's op de Coolsingel in Rotterdam al cool was met zijn gouden gevel en spiraaltrap, moet je even het nieuwste kroonjuweel van de fastfoodketen zien. In de wijk West Loop van de Amerikaanse stad Chicago opende de keten begin augustus de deuren van zijn gloednieuwe flagshipstore. En hij is groot, heel groot.

McDonald's
McDonald's

Duurzame snufjes

Het gebouw dat werd ontworpen door Ross Barney Architects is "heel anders dan het al reeds bestaande portfolio van McDonald's", werd in een statement gezegd. Het 1765 vierkante meter grote pand heeft verschillende duurzame snufjes waaronder een luifel van zonnepanelen die overdekte buitenruimten creëert. Deze vorm van hernieuwbare energie helpt om LED-verlichting, verwarming en airconditioning aan te drijven. Het industrieel uitziende gebouw wordt wat "warmer gemaakt" met houtelementen en zo'n zeventig planten die de ruimte opvullen. De vergelijking met een Apple store werd al snel gemaakt door de aanwezigheid van glazen muren en strakke design. Nochtans deponeerde het Amerikaanse bedrijf Apple het onderscheidende ontwerp van hun winkels in 2013 als handelsmerk.

McDonald's
McDonald's

Moderniseren

Het interieurontwerp nam het in Sydney gevestigde bedrijf Landini Associates op zich. 'Dit is een van de meest verbazingwekkende McDonald's restaurants die ik ooit heb gezien,' zei McDonald's eigenaar Nick Karavites. Het fastfood restaurant dat je snel herkent aan het gele M-logo en de rode kleur is al jaren zijn restaurants aan het moderniseren. Het McDonald’s Global Menu Restaurant, waar je 24/7 McFlurry's kan verorberen, heeft met het bouwen van het pand de LEED-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design) gekregen. Daarmee willen ze "duurzaamheid in grote bedrijfsondernemingen" normaliseren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur