Aretha Franklin 'The Queen of Soul' is op 76-jarige leeftijd overleden

De zangeres liet het leven na een lange strijd tegen alvleesklierkanker.

Performance, Entertainment, Performing arts, Music, Singing, Event, Singer, Music artist, Concert, Public event,
Getty Images

Aretha Franklin is vandaag op 76-jarige leeftijd overleden in haar woning in Detroit in de Verenigde Staten, in aanwezigheid van haar familie en hechte vrienden. Het was al langere tijd bekend dat de iconische soul-zangeres aan alvleesklierkanker leed en trad dan ook nog maar zelden op.

Rots in de familie

De familie van Franklin laat in een verklaring weten dat ze ontzettend bedroefd zijn over het verlies van Aretha: 'In een van de donkerste momenten van ons leven is het moeilijk om de juiste woorden te vinden die de pijn in ons hart kan beschrijven. De liefde die ze had voor haar kinderen, kleinkinderen, nichten en neven kende geen grenzen. We hebben een rots in de familie verloren, maar zijn diep geraakt door de vele berichten die we over de hele wereld van vrienden en fans hebben ontvangen. Dank voor uw medeleven en gebeden. We hebben uw liefde voor Aretha gevoeld en het geeft ons troost dat haar nalatenschap zal voortleven'.

Queen of Soul

Aretha Franklin werd geheel toepasselijk de Queen of Soul genoemd na haar hits als Think, Respect en (You Make Me Feel Like) A Natural Woman. Franklin werd geboren in 1942 in Detroit en begon haar carrière in de kerk van haar vader waar ze veel optrad als Gospel-zangeres. Befaamde platenlabels Columbia en Atlantic boden haar in de jaren 60 een platencontract aan waarna de zangeres wereldberoemd werd. De Afro-Amerikaanse zangeres trad voor het laatst op tijdens het AMFAR gala van Elton John in 2017. De zangeres won in in totaal achttien Grammy's en werd de eerste vrouw die een plaats kreeg in de Rock and Roll Hall of Fame in 1987, een organisatie in Cleveland die de meest bekende iconen binnen de Rock 'n Roll industrie eert. Franklin trouwde twee keer en heeft vier kinderen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur