MeToo aanjager Asia Argento zelf beticht van seksueel wangedrag

De actrice zou een minderjarige acteur hebben aangerand.

asia-argento-seksueel-wangedrag
Getty Images

De Italiaanse actrice Asia Argento, die een van de voortrekkers was van de MeToo-beweging, wordt zelf beschuldigd van seksueel wangedrag. Argento zou de toen minderjarige acteur Jimmy Bennett hebben aangerand en hem de afgelopen maanden ongeveer 380.000 dollar hebben betaald, meldt The New York Times. Argento was een van de eerste vrouwen die producer Harvey Weinstein beschuldigde van seksuele intimidatie.

Anonieme mail

De Amerikaanse krant heeft documenten in handen gekregen waaronder een betalingsovereenkomst en foto's van de nu 42-jarige Argento en 22-jarige Bennett in bed. Een anonieme afzender zou de bestanden hebben verstuurd via een mail. Ook zat er een mailwisseling bij van Argento en haar advocaat, waarin hij haar advies geeft over hoe ze het beste met beschuldigingen kan omgaan.

Beschuldigingen

In 2013 zou de actrice de toen 17-jarige Bennett hebben aangerand op een hotelkamer. Argento was toen 37 jaar. Volgens Bennett hebben de twee gezoend, heeft Argento hem oraal bevredigd en hebben ze seks gehad, waarna ze hem vroeg een paar foto's te maken. Bennett liet weten een trauma te hebben overgehouden aan het voorval, waardoor zijn carrière is gestrand. De brief die hij aan Argento en haar advocaat stuurde dateert van november vorig jaar, dezelfde tijd dat de actrice Weinstein betichtte van seksuele intimidatie. In de brief vroeg Bennett om een schadevergoeding van 3,5 miljoen dollar. Uit de gegevens die The New York Times in handen heeft, blijkt dat in april dit jaar voor het eerst een betaling is gedaan. De krant heeft zowel Argento als Bennett en hun advocaten om een reactie gevraagd, maar niemand wil tot nu toe iets kwijt over de gebeurtenis.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur