Nieuw museum over circulaire mode geopend in Amsterdam

Het museum stelt duurzaamheid en innovatie binnen de mode-industrie centraal.

People in nature, White, Grass, Dress, Photography, Photo shoot, Grass family, Meadow, Long hair, Happy,
Ben Weller, Vogue Nederland, Oktober 2017

Amsterdam kan een nieuw museum aan haar lijst toevoegen, en wel een museum over circulaire mode. Het Fashion for Good Experience is nu geopend, en focust zich volledig op duurzaamheid binnen de mode-industrie.

Interactief modemuseum

Fashion for Good toont het belang van innovatie, duurzaamheid en circulaire ontwikkelingen binnen de mode-industrie. Het doel achter het nieuwe museum is om op een interactieve manier meer bewustzijn te creëren bij de mode-consument rondom de gevolgen van de fast-fashion industrie en ze te tonen hoe zelf actie te ondernemen om de mode-industrie te verbeteren, zo stelt de organisatie in een persbericht.'Fashion for Good gelooft dat het veranderen van de mode-industrie alleen mogelijk is als de industrie én de consumenten veranderen. Dat is waarom de experience beide kanten van het verhaal laat zien, met de innovaties in de industrie op een productie en productniveau, maar tegelijkertijd bezoekers versterken met een nieuwe blik op mode en hun tastbare handvatten geven om actie te ondernemen'.

Fashion for Good

The Good Shop

Naast het museum zit ook een kleine concept-store, waar items van duurzame modemerken worden verkocht. Elke drie maanden wisselt de shop van thema en zullen er andere merken worden getoond. Zo vind je er labels als Adidas x Parley, Kings of Indigo en Ecoalf. Fashion for Good is opgericht door de C&A Foundation van het Nederlandse label C&A, en werkt samen met verschillende toonaangevende organisaties en bedrijven in de mode-industrie als Kering, Target, Lafayette, Adidas, PVH Corporation en Zalando. De Fashion for Good experience is nu geopend aan het Rokin 102 in Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur