Serena Williams mag niet meer spelen in haar catsuit

Tijdens de French Open mag Serena Williams haar zwarte catsuit van Nike niet meer dragen.

serena-williams-catsuit-verboden
Getty Images

Na de bevalling van haar dochter Alexis Olympia maakte Serena Williams haar krachtige comeback tijdens Roland Garros eind mei dit jaar. De tennister verscheen toentertijd in een zwarte catsuit van Nike, waarmee ze leek te hinten op de film Black Panther. Na haar zege op de Tsjechische Kristyna Pliskova deelde Serena een krachtige boodschap op Instagram voor alle moeders die ook te maken hebben gehad met complicaties na de bevalling van hun baby. Nu heeft de French Tennis Federation besloten dat een soortgelijke catsuit niet meer welkom is tijdens het tennistoernooi.

Dresscode

Volgens The Associated Press mag Serena geen soortgelijke outfit dragen tijdens de French Open vanwege een nieuwe dresscode. Zo vertelde Bernard Giudicelli, directeur van de French Tennis Federation, tegen Tennis magazine dat Serena's catsuit een probleem vormde. 'Het wordt niet langer geaccepteerd. Iedereen moet het spel en de plaats respecteren. Ik denk dat we soms te ver zijn gegaan,' aldus Giudicelli.

Hoewel Giudicelli doet overkomen alsof Serena's outfit puur stilistisch was, blijkt dit zeker niet het geval te zijn. De catsuit ziet er niet alleen prachtig uit, ook helpt het bloedproppen te voorkomen, een gezondheidsprobleem waar Serena in het verleden veel last van heeft gehad. 'Ik heb veel problemen gehad met bloedpropjes, en ik heb geen idee hoeveel ik er heb gehad de afgelopen twaalf maanden. Dus het is zeker een functioneel pak,' zei Serena destijds over de catsuit. 'Ik draag sowieso veel leggings als ik tennis, zodat mijn bloedcirculatie op peil blijft. Het is leuk pak, maar ook een met een functie, waardoor ik probleemloos kan blijven spelen,' aldus Serena. De dresscode tijdens de French Open wordt niet zo streng als die van Wimbledon, waar alle spelers verplicht wit moeten dragen, maar Giudicelli wil ontwerpers vragen rekening te houden met bepaalde regels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur