Raf Simons opent een Andy Warhol expositie in Calvin Klein's hoofdkantoor

Het Amerikaanse modehuis host een exclusieve expositie van het werk Shadows van Warhol.

Calvin Klein Collection - Runway - September 2018 - New York Fashion Week
Getty Images

Sinds het aantreden van Raf Simons bij Calvin Klein onderging het Amerikaanse label veel veranderingen gerelateerd aan kunst. Zo creëerde Simons vorig jaar een collectie in samenwerking met kunstenaar Sterling Ruby en lanceerde hij ontwerpen geïnspireerd op het werk van Andy Warhol. Nu is bekend dat het modehuis een tentoonstelling zal openen met exclusief werk van Warhol in het hoofdkantoor van Calvin Klein in New York dat voor het eerst sinds twintig jaar weer wordt getoond aan publiek, zo maakt WWD bekend.

Andy Warhol geïnspireerde ontwerpen tijdens de Calvin Klein Lente/Zomer 2018 collectie.
Imaxtree

Exclusief

Voor de nieuwe Warhol expositie werkte het modehuis samen met de Dia Art Foundation en de Andy Warhol Foundation. De expo toont een van de meest iconische werken van Warhol genaamd Shadows; zeedruk-schilderijen met dynamische kleurvervagingen van donker naar licht. Warhol toonde dit werk destijds voor het eerst in 1979 in een galerie in de New Yorkse wijk SoHo. Het is dus voor het eerst sinds twintig jaar dat het werk opnieuw toegankelijk is voor het publiek. Het werk bevat in totaal 102 doeken waarvan er 50 te zien zullen zijn tijdens de expositie.

Shadows’ in het Musee d’art Moderne in Parijs.
Getty Images

Andy Warhol als inspiratie

Raf Simons staat bekend om zijn interesse in kunst en zijn samenwerkingen met kunstenaars in zijn collecties, voor zowel zijn eigen gelijknamige label als voor modehuizen waar hij werkzaam is geweest, zoals Dior en nu Calvin Klein. Vorig jaar ging de ontwerper binnen zijn functie bij Calvin Klein een partnerschap aan met de Andy Warhol foundation waardoor het modehuis werken van Warhol kan verwerken in collecties. In een eerder interview met de Amerikaanse Vogue gaf Simons aan dat Warhol een grote inspiratie voor hem is: 'Warhol's genialiteit gaat veel verder dan Campbell's Soup schilderijen. Hij toonde alle kanten van de Amerikaanse cultuur, inclusief de donkere kanten ervan. Warhol's kunst vertelt meer waarheden over dit land dan dat je ooit ergens zul vinden.' Andy Warhol: Shadows is vanaf 26 oktober tot 15 december toegankelijk voor het publiek in het hoofdkantoor van Calvin klein aan 205 West 39th Street in New York.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur