Nice to Follow: het Instagram account over het bewogen leven van John F. Kennedy Jr. en Carolyn Bessette

Zijn prins Harry en Meghan Markle hét glamour koppel van 2018, mid jaren negentig waren dit zonder twijfel John F. Kennedy Jr. en Carolyn Bessette.

Suit, Formal wear, Tuxedo, Fashion, White-collar worker, Event, Photography, Tie, Smile,
Getty Images

Elke week licht Vogue.nl in de serie 'Nice to Follow' één Instagram account uit dat de redactie de moeite waard vindt om te volgen, van mode tot kunst, politiek en meer. We spreken de makers achter het account of brengen een ode aan het onderwerp. Deze week: een Instagram account dat een ode brengt aan het leven van John F. Kennedy Jr. en zijn vrouw Carolyn Bessette.

Zijn prins Harry en Meghan Markle hét glamour koppel van 2018, mid jaren negentig waren dit zonder twijfel John F. Kennedy Jr. en Carolyn Bessette. De razend knappe zoon van Amerikaans president John F. Kennedy en Jackie Kennedy was jarenlang de meest begeerde vrijgezel van de Verenigde Staten. Hij datete dan ook de meest begeerlijke vrouwelijke vrijgezellen van het land: van Cindy Crawford, Sarah Jessica Parker tot Daryl Hannah (de zeemeermin uit de film Splash) en Madonna, allen deelden ze het bed met Kennedy. Totdat zijn oog viel op een beeldschone blonde vrouw terwijl hij aan het winkelen was bij Calvin Klein. Het bleek de 29-jarige Bessette te zijn, op dat moment hoofd van de PR van Calvin Kleins flagship store in Manhattan. A snel trok ze bij hem in in zijn appartement in TriBeCa. Ze werden terstond het meest gefotografeerde koppel van het decennium en Bessette werd uitgeroepen tot stijlicoon door modemagazines. Ze was zonder twijfel een van de chicste vrouwen van de nineties. Helaas kende hun romance, en uiteindelijke huwelijk, een vreselijk tragisch einde: op 16 juli 1999 crashte het privé-vliegtuigje met John (toen 39) als piloot en Carolyn (toen 33) en haar zus Lauren in de Atlantische Oceaan na vertrek van Martha's Vineyard, een eiland ten zuiden van Cape Cod aan de Amerikaanse oostkust.

Daarmee zal het altijd de vraag blijven wat dit aantrekkelijke en talentvolle stel, als destijds jongste telg uit de legendarische Kennedy dynastie, had kunnen bereiken: wellicht het presidentschap van de Verenigde Staten voor John, net zoals zijn vader? We zullen het nooit weten, maar gelukkig zorgt het huidige social media tijdperk ervoor dat een schat aan archiefbeeld van het koppel in de openbaarheid blijft. Het Instagram account @JohnFKenncdyJr is een van de leukste, omdat haast elk beeld wordt bijgestaan door een quote van een persoon die het koppel kende, een anecdote of stukje geschiedenis. Zoals dit account en vele anderen gewijd aan het stel of John en Carolyn afzonderlijk laten zien, zijn de Amerikanen hun royal couple nog lang niet vergeten. Kijk mee.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur