Alles wat we weten over prins Harry en Meghan Markle's eerste Royal Tour

Prins Harry en Meghan Markle's staatsbezoek aan Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en het Koninkrijk Tonga.

meghan-markle-prins-harry-royal-tour-schema
Getty Images

Vier maanden geleden, een maand na de royal wedding, kondigde Kensington Palace de eerste officiële Royal Tour aan van prins Harry en Meghan Markle. De hertog en hertogin van Sussex zullen op 16 oktober afreizen naar Australië, waarna ze ook Nieuw-Zeeland, Fiji en Tonga zullen bezoeken. Op woensdag 31 oktober vliegt het koninklijke paar weer terug naar Londen. Harry en Meghan zullen tijdens hun 16-daagse reis een strak programma volgen. Lees hier wat er precies op de planning staat.

Royal Tour

Eerder liet Kensington Palace in een persbericht weten wat de hertog en hertogin tijdens hun tour zullen doen. 'Hare Koninklijke hoogheden zijn uitgenodigd door de overheden van de verschillende landen in de Commonwealth van Australië en Nieuw-Zeeland om hen te bezoeken. De hertog en hertogin zullen Fiji en Tonga bezoeken op het verzoek van het Commonwealth Ministerie en Ministerie van Buitenlandse Zaken.' De focus van het programma tijdens het bezoek ligt onder andere op jong leiderschap en de projecten die worden ondernomen door jonge mensen. Als Commonwealth Youth Ambassador zal vooral Harry erg betrokken zijn bij deze projecten in de bezochte gebieden.

Ook is de tour gericht op inspanningen op het gebied van milieu en natuurbehoud. Zo bezoeken Harry en Meghan onder andere een lokale community in Colo-i-Suva, die bosrijke gebieden in Fiji beschermen, en zullen ze naar het Australische Fraser Island gaan om duurzaam toerisme te promoten. Tot slot wonen Harry en Meghan in Sydney de Invictus Games 2018 bij, een internationaal paralympisch multisportevenement voor militairen en veteranen.

Programma

Harry en Meghan zullen als eerst Sydney in Australië bezoeken, waar ze volgens ingewijden logeren in een luxueuze villa. In Sydney gaan de Britse royals eerst naar het zogeheten Admiralty House, de officiële residentie van de Gouverneur van Australië, Sir Peter Cosgrove en Lady Cosgrove. Daarna bezoeken ze de Taronga Zoo, waar ze een ontmoeting hebben met wetenschappers op het gebied van wildlife, en krijgen ze een tour in de beroemde Operahuis van Sydney. De dagen die daarop volgen worden gevuld met bezoeken aan de steden Dubbo en Melbourne, waar Harry en Meghan onder meer een bezoek brengen aan scholen die zich inzetten voor duurzaamheid. Daarna keren zij weer terug naar Sydney, waar de Invictus Games van start zullen gaan.

Na de Invinctus Games bezoeken Harry en Meghan toeristische plekken in Australië, zoals Bondi Beach en Fraser Island, waar ze niet alleen leren over duurzaamheid, maar ook kunnen genieten van de meest spectaculaire landschappen en natuurwonderen die Australië te bieden heeft. In de tweede en laatste week van hun bezoek, staan Fiji en Koninkrijk Tonga op het programma. Naar verluidt zal Meghan niet met Harry meegaan naar Fiji, omdat daar het zikavirus actief is. Zo laat het Australische blad New Idea laat weten dat een lokale gids zich heeft versproken: 'Harry en Meghan komen naar Fiji. Oh nee, Meghan komt niet, alleen Harry.' Het virus staat erom bekend gevaarlijk te zijn voor zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden. Meghans afwezigheid in Fiji wakkeren de geruchten aan dat de hertogin zwanger zou zijn. Haar moeder Doria Ragland zal bij Meghan zijn in de tijd dat Harry op Fiji zit.

De tour wordt vervolgens afgesloten met een vierdaags bezoek aan onder meer steden als Wellington en Auckland, in Nieuw-Zeeland. Daarna zullen de hertog en hertogin van Sussex weer terugvliegen naar Londen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle