Mart Visser opent grote kunsttentoonstelling in 3 verschillende steden

De kunstenaar en ontwerper laat zich van een hele andere kant zien.

mart-visser-tentoonstelling
Kunsthuizen

Mart Visser is niet alleen een succesvolle Nederlandse ontwerper, ook is hij professioneel kunstenaar. Aankomend weekend opent zijn solo-tentoonstelling "Mart Visser 3.0" in drie verschillende steden. De opening in Kunsthuis Amsterdam is op vrijdag 12 oktober, zaterdag 13 oktober in Kunsthuis Leiden en zondag 14 oktober gaat de tentoonstelling van start in Kunsthuis Breda.

Van couturier naar kunstenaar

Visser is bij het grote publiek vooral bekend om zijn couture, maar mode voert niet de boventoon tijdens zijn expositie. Het werk van Visser bestaat uit schilderijen, sculpturen en installaties, en toont de ontwikkeling van de ontwerper als kunstenaar. Al sinds zijn academietijd schildert, bouwt en vormt Visser uitsluitend koppen, tronies en gelaatsuitdrukkingen. Geen portretten, maar vormen en associaties van het gezicht. De nadruk ligt daarbij op structuur, reliëf en de liefde voor oude verweerde materialen.

Mart Visser aan het werk in zijn atelier.
Kunsthuizen

Mart Visser 3.0

Tijdens de tentoonstelling kun je daarom onder andere veel (grote) gezichten, zwaar verroeste objecten en fragiele installaties verwachten. En dat in drie verschillende steden, wat drie verschillende openingen betekent en drie unieke locaties. De expositie is in iedere stad zo samengesteld dat de collectie en indeling naadloos aansluiten bij de sfeer van de ruimte en bij de stad. De Kunsthuizen zijn, na de openingen op 12, 13 en 14 oktober, op woensdag t/m zondag geopend voor publiek. De tentoonstelling loopt tot 4 november 2018. Kijk voor meer informatie op www.kunsthuizen.nl.

Kunsthuizen
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur