Veel Britten niet blij met royal wedding van prinses Eugenie

Vandaag huwt de Britse prinses Eugenie met Jack Brooksbank in de St. George's Chapel in Windsor en daar zijn veel Britten niet blij mee om deze reden.

Photograph, Clothing, Fashion, Street fashion, Suit, Snapshot, Dress, Formal wear, Interaction, Footwear,
Getty Images

Vandaag vindt de tweede grote royal wedding van het jaar plaats. Prinses Eugenie, kleinkind van koningin Elizabeth en de jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, huwt met wijnhandelaar Jack Brooksbank in de St. George's Chapel in Windsor en daar zijn vele Britten niet blij mee.

Hoge kosten

Net als prins Harry en Meghan's trouwdag in mei, is Eugenie van plan om voor haar trouwdag groots aan te pakken en daar horen vanzelfsprekend enorme beveiligingskosten bij. Iets waar een deel van de Britten een sterke mening over heeft. Al betaalt de Britse koninklijke familie de hele trouwpartij uit eigen zak, de hoge beveiligingskosten van het evenement komen op de schouders van de belastingbetaler terecht. Verschillende media schatten op dat de kosten voor het huwelijk van het nichtje van prins Harry en William maar liefst twee miljoen pond zal kosten. De politie van Windsor gaf eerder al aan in geldnood te zitten door de royal weddings dit jaar en wil dat het ministerie van Binnenlandse Zaken bijspringt. Republic, een Britse organisatie die tegen de monarchie is, heeft ondertussen een petitie rondgestuurd die bijna op 45.000 handtekeningen kan rekenen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur