WhatsApp komt met volledig stille vakantiemodus

Echt ontspannen vakantie vieren doe je met WhatsApps nieuwste functie.

whatsapp-stille-vakantiemodus
Getty Images

Op vakantie willen we allemaal graag ontspannen, maar helaas lukt dat niet altijd. De boosdoener? Je mobiele telefoon. Afstand doen van het apparaat lijkt tegenwoordig moeilijker dan wat dan ook. Een mailtje versturen, de discussies binnen groepsapps volgen en collega's die je 'nog even snel' iets willen vragen; het zijn kleine dingen, maar echt ontspannen is onmogelijk. Binnenkort kan daar wel eens verandering in komen. WhatsApp komt met een nieuwe update waarmee je op vakantie volledig tot rust kunt komen: de zogeheten vakantiemodus.

Stille vakantiemodus

Volgens technologiewebsite Tweakers is WhatsApp druk bezig met de ontwikkeling van een compleet stille vakantiemodus. Tot op heden kunnen gebruikers gesprekken archiveren en op stil zetten, maar de berichten blijven nog steeds zichtbaar bij het openen van de app. Met de nieuwe functie is het voor het eerst mogelijk gesprekken compleet stil en onzichtbaar te maken. Gebruikers van de app kunnen chatgesprekken tijdelijk uit het gespreksoverzicht verwijderen wanneer ze bijvoorbeeld op vakantie gaan. Hoewel uit het zicht, blijven berichten gewoon binnenkomen. Na je vakantie zijn de gemiste berichten dus gewoon terug te lezen.

Onzichtbaar

De vakantiemodus kun je aanzetten bij de instellingen binnen de app. Vanaf het moment dat je de functie gebruikt, krijg je geen nieuwe berichten meer te zien. Ook verschijnt er geen rood bolletje bij het logo van de app. Na je vakantie kun je de modus weer uitzetten. Wanneer de nieuwe update precies beschikbaar is, moet nog bekend gemaakt worden door WhatsApp. We moeten er dus nog even op wachten, maar binnenkort kunnen we dan toch echt genieten van een app-vrije vakantie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur