Vogue Loves: Man in Nood van Willem de Bruin

Vogue's Emy en Yeliz tippen Man in Nood, het hartverscheurende album van rapper Willem de Bruin.

man-in-nood-willem-de-bruin
Man in Nood

“Wat goed hè?” “Niet normaal, elk nummer komt binnen.” Zo gingen de gesprekken van Vogue’s Emy en Yeliz, twee muziekliefhebbers, ongeveer dit weekend. “Heb je Achter de Wolken al geluisterd?” “Ja, intens hè?” Ze spraken over het nieuwe album Man in Nood van Willem de Bruin, dat vrijdag de wereld ingeslingerd werd. Net zoals bij heel Nederland (zo leek het) stonden álle nummers van de nieuwe plaat bij Emy en Yeliz het hele weekend op repeat. En daarbij hielden ze het niet droog.

Man in Nood

Willem de Bruin werd bekend als lid van The Opposites, een populaire rapgroep uit de jaren 2000. Ze sleepten awards binnen, hadden meerdere nummer een hits en verkochten poppodia uit. Totdat Twan, het andere lid van The Opposites, besloot in 2014 de stekker eruit te trekken, wat voor Willem als donderslag bij heldere hemel kwam. Hij viel in een zwart gat, zette het op het drinken, kreeg intussen onverwacht een kind en kampte met een depressie. Op zijn nieuwe plaat Man In Nood doet hij uitgebreid verslag van de gitzwarte periode. Niets blijft onbesproken en hij spaart zichzelf allerminst. De nummers zijn confronterend en herkenbaar, want wie kampt er niet met demonen? Het is alsof je bij Willem op de bank zit, terwijl hij zijn hartverscheurende verhaal doet. Want hartverscheurend is het. In de videoclip die hij uitbracht voor zijn eerste single Houten Pak, zijn de vier donkere jaren waar Willem zich manhaftig doorheen sloeg, in vogelvlucht te zien.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

‘Ik zou het bijna indiehiphop willen noemen,’ aldus Emy over het genre dat Willem brengt. Het lijkt in het niets op de muziek van The Opposites. Geen dansbare hits, maar prachtige luistermuziek met openbaringen van een van de beste muzikanten van Nederland. 'Oprecht en puur,' aldus Vogue's Yeliz. Het album beluisteren kan hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur