Game of Thrones fans zullen dit cadeau niet kunnen weerstaan deze feestdagen

Bottle, Drink, Water, Glass bottle, Alcoholic beverage, Distilled beverage, Liqueur, Alcohol, Gin and tonic, Liquid,
Johnnie Walker

Johnnie Walker, het grootste whiskeyhuis ter wereld van Schotse bodem, zorgt ervoor dat de echte Game of Thrones-adept er warmpjes bijzit dit najaar. Namelijk, met de lancering van een ware White Walker! Nee, dat is geen schim die je dromen komt terroriseren, maar de smaakvolle amberkleurige drank gevat in een op de White Walkers-geïnspireerde fles. Winter is coming? Scotch is coming! To the rescue, in dit geval. Dit is het ultieme cadeau voor je geliefde, een familielid of vriend die ook doorgewinterd fan is. Of jezelf, want whiskey is allang niet meer puur en alleen een 'mannendrank'.

Jonnie Walker

Klassieker

Whiskey zelf is natuurlijk een klassieker – nooit weggeweest – maar ook hier vindt innovatie plaats bij een pionier zoals Johnnie Walker. Zo heeft Johnnie Walker, opgericht door John Walker vanuit een kruidenierswinkeltje in 1820, zes generaties van getalenteerde Master Blenders in dienst die tal van prijswinnende whiskey's hebben bedacht. Allen authentiek, krachtig en iconisch van smaak. Wat bleek ondertussen een grote wens onder Game of Thrones-fans? Een geheel eigen Game of Thrones-whiskey, zo deelt HBO's Jeff Peters. Dus toen het allerbeste whiskey-merk ter wereld voorstelde om de handen ineen te slaan met HBO® en Game of Thrones, was die keuze snel gemaakt. Tip: whiskeysnobs zeggen altijd dat je de drank alleen neat moet drinken, maar je mag het volgens kenners ook opbouwen met wat water. Al is – toegegeven – de beste manier om de smaak en het aroma mee te krijgen straight out of the glass. Houd het glas bij je neus, draai rond en ruik. Verplaats het glas naar je mond en houd deze open als je weer snuift – zo krijg je de geur beter mee. Neem nu een eerste slok en laat de smaak je overweldigen. Boom.

White Walker Highball

Zoals de Night's Watch

Het is een limited edition-design, waarin het meest raadselachtige personage met zijn ijsblauwe ogen uit de serie een speciaal eerbetoon krijgt. Blender George Harper vertelt: 'Whiskies van Clynelish – een van de meest noordelijke distilleerderijen van Schotland – hebben lange, Schotse winters doorstaan. Dat doet denken aan de lange periodes die de Night's Watch heeft meegemaakt, die zich ten noorden van de muur hebben durven te wagen. Daarom vormde dit het perfecte uitgangspunt bij het maken van deze unieke whisky.' Verwacht een whiskey met gekarameliseerde suiker en vanille, verse rode bessen met een vleugje boomgaardfruit. Het liefst ijs- en ijskoud gedronken. Mooi detail: zet de fles in de koelkast en eenmaal bevroren openbaart zich een onverwacht ijzig design. Hoe je eerste kwaliteitswhiskey te drinken? Direct uit die vriezer in een eveneens bevroren whiskeyglas, of kies voor een White Walker Highball: vul een hoog glazen glas met ijsblokjes, voeg 50 ml White Walker van Johnnie Walker toe, voeg 150 ml gember of soda toe en garneer met verse mint en wat limoen. Laat dat vriesweer maar komen, waarbij je je binnen kunt warmen en sterken aan deze buitengewone Johnnie Walker. Tijdens de feestdagen gooi je er beslist hoge ogen mee.

White Walker by Johnnie Walker is nu voor €36,99 (700 ml met 41,7% alcoholpercentage) wereldwijd verkrijgbaar en in Nederland beschikbaar bij Gall.nl en DrankDozijn.nl zolang de voorraad strekt. Zie ook www.johnniewalker.com.

Geen 18, geen alcohol

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Cultuur