Millie Bobby Brown is jongste Unicef-ambassadeur ooit

De Britse actrice uit de Netflix-serie Stranger Things is benoemd tot Goodwill Ambassador van UNICEF.

Clothing, Beauty, Fashion, Little black dress, Dress, Premiere, Formal wear, Photography, Outerwear, Black hair,
Getty Images

De Britse actrice Millie Bobby Brown is met haar veertien jaar de jongste UNICEF-ambassadeur ooit. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties heeft de Stranger Things-actrice gisteren benoemd tot Goodwill Ambassador op de Dag van het Kind. De ster zal haar platform gebruiken om mensen bewust te maken van de rechten van kinderen en kwesties die jongeren aanbelangen, zoals slecht onderwijs, geweld, pesten en armoede.

Getty Images

'Ik wil thema’s over onderwijs, geweld en pesten onder de aandacht brengen', aldus Brown, 'en garanderen dat kinderen een veilige omgeving en schoon water hebben. Maar ik leer nog waar ik het meest door gepassioneerd ben. Door UNICEF-ambassadeur te worden, deel ik de titel met een heldin van me - de ondertussen overleden, geweldige Audrey Hepburn, die ooit zei: "Als je ouder wordt, zal je ontdekken dat je twee handen hebt. Een voor het helpen van anderen en een voor het helpen van jezelf"', zei Brown gisteren tijdens de persconferentie.

Getty Images

Invloedrijk persoon

Op haar Instagram-account met meer dan 18 miljoen volgers postte ze een video met een duidelijke boodschap waarbij ze trots het nieuws aankondigde: 'Het is een enorme eer om toegevoegd te worden aan zo'n indrukwekkende lijst van mensen die Unicef in al die jaren hebben gesteund', zegt Brown. 'Ik kijk er naar uit om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te ontmoeten, om hun verhalen te horen en namens hen te spreken.' Millie treedt in de voetstappen van collega-sterren als David Beckham, Orlando Bloom, Jackie Chan, Danny Glover, Ricky Martin, Liam Neeson, Shakira en Lilly Singh, Priyanka Chopra. Brown is ook de jongste persoon ooit die een plaats kreeg op de Time-lijst van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur