Instagram verwijdert nepvolgers en betaalde likes

Het social media platform zal de komende weken betaalde likes en volgers verwijderen.

image
Getty Images

Heb jij ook wel eens afgevraagd of de populariteit van sommige celebrities, influencers of zelfs je vrienden online wel realistisch is? Dan ben je niet de enige. Afgelopen week heeft Instagram aangekondigd dat ze in de komende weken betaalde likes en volgers zullen verwijderen. Dit in een poging om het vertrouwen tussen de gebruikers van het populaire platform en partners te herstellen.

Advertentie - Lees hieronder verder

Bedrog

Al eerder werden beroemdheden betrapt op het kopen van social media volgers. Zo had bijvoorbeeld Amerikaans president Donald Trump vorig jaar 31 miljoen volgers, waarvan 15 miljoen neppe accounts aldus Newsweek. Nu is Instagram van mening dat deze vervalste populariteit een negatieve invloed heeft op de gebruikerservaring en nemen zij stappen om dit te beëindigen. Al eerder maakte Instagram een poging om dit soort apps te verminderen, zo hadden zij een van de populaire apps Instagress afgesloten. In een officieel statement vertelt Instagram: 'Elke dag komen mensen naar ons platform om echte ervaringen en interacties te creëren. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze ervaringen niet worden verstoord.'

Purge

Met behulp van nieuwe 'machine learning tools' die zijn ontwikkeld om de identiteit van verdachte gebruikers te identificeren, zal Instagram beginnen met het verwijden van likes, follows en comments. Deze accounts maakten gebruik van externe services om populariteit en volgersaantallen te vergroten. In het nieuwe beleid zullen oude comments niet met terugwerkende kracht worden getarget maar zullen deze gekochte likes en reacties vertonen. Maar je zal je wachtwoord niet meer kunnen delen met externe services.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws