Vogue test: is dit de nieuwe beste smartphone voor Instagrammers die er is?

Ons nieuwe geheime wapen.

huawei-mate-20-pro-camera-lens
Vogue Nederland

Huawei heeft nu een smartphone op de markt gebracht waar het hart van fervente Instagrammers en fotografen sneller van gaat kloppen, met dank aan een fantastische camera. Mooi, maar dat wilden we natuurlijk zelf even testen, dus stuurden we fashion associate Sofie van der Velden met de HUAWEI Mate20 Pro smartphone (klinkt fancy, is het ook) op pad. Vogue’s Sofie vliegt doorgaans van hot naar her om bij te dragen aan fantastische modeseries voor het blad en kan wel een intelligente buddy gebruiken, die haar helpt organiseren, fotograferen en wat ze ziet te delen met haar volgers op Instagram. Ze deelt de fijnste functionaliteiten van de smartphone met ons.

State of the art

We gaan het direct even hebben over de allerbeste functionaliteit van deze state of the art smartphone: de fotocamera met Leica Ultragroothoeklens. De fotocamera maakt de meest gedetailleerde foto’s, waardoor een spiegelreflexcamera mee op pad nemen niet meer nodig is. De camera kan objecten tot op 2,5 cm afstand haarscherp fotograferen. Daarnaast heeft de HUAWEI Mate20 Pro een groot beeldscherm, waarvan je de resolutie zelf kan instellen. Vogue’s Sofie gebruikte de camera om de nieuwe collecties de in de showroom gepresenteerd werden te fotograferen tijdens de persdagen en was verrast door het haarscherpe beeld.

Een snelle touch-up tussendoor met het team van Charlotte Tilbury bij Spice PR, dat met dank aan de Leica Ultragroothoeklens wordt vastgelegd als ware het een spiegelreflexcamera.
Vogue Nederland

Hello, it’s me

Inmiddels is het min twintig graden, zo voelt het tenminste, dus onze Sofie was maar al te blij met de ‘face unlock’-functie. Waarom? Omdat ze haar handen graag in stijlvolle (touchscreen!) handschoenen steekt, aangezien ze de stad doorkruist op haar fiets, van meeting naar showroom en van kantoor naar de studio. Fijne bijkomstigheid is dat de face unlock-functie ook hartstikke veilig is, want het zorgt ervoor dat niemand de telefoon kan openen en gevoelige informatie kan opzoeken. Naast de face unlock-functie is er ook een vingerafdruksensor, waardoor je de telefoon met jouw unieke vingerafdruk kan openen.

In Rika Studios legt Sofie de nieuwe collectie haarscherp vast met de Huawei Mate20 Pro.
Vogue Nederland

No more lows

Héél belangrijk: je kan de HUAWEI Mate20 Pro makkelijk opladen, met een batterij die in een half uur tot 70% oplaadt. Ideaal voor de redacteur die always on the go is. Het maken van foto's en het uploaden van foto's op een social mediakanaal kan namelijk enorm veel batterij slurpen. Gelukkig zorgt de SuperCharge-functie ervoor dat de smartphone binnen no time weer genoeg batterij heeft om te kunnen fotograferen en filmen.

Vogue Nederland

Extra perk

Sofie ontdekte ook de AI Cinema Mode, waarmee je filmische video's kan maken, ter plekke, op je mobiele telefoon. Tegenwoordig kun je natuurlijk niet meer zomaar een video op social media posten. Met de AI Cinema Mode maak je interessante en unieke video's, die de aandacht zullen trekken.

Conclusie

'Ik was echt verrast door de kwaliteit van de beelden, met name de bovenstaande foto waarin ik een make-up touch up krijg vind ik verbazingwekkend scherp. Je hebt eigenlijk geen Instagram filter meer nodig met dank aan deze telefoon. Omdat de camera zo goed tot op detailniveau zaken kan vastleggen die met het blote oog niet direct opvallen, kon ik na mijn bezoek aan de showrooms nog gedetailleerder de vastgelegde items bekijken. En heb ik een heel mooie verzameling opgebouwd van stukken die ik aankomend modeseizoen kan gaan gebruiken voor shoots van Vogue.'

Bekijk nu via Vogue's Instagram Stories voor een week uit het werkende leven van Sofie met de Huawei Mate20 Pro.

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Cultuur