Christine Blasey Ford spreekt zich voor het eerst uit sinds haar getuigenis tegen de benoeming van Brett Kavanaugh

Christine Blasey Ford vertelt over de traumatische impact op haar leven na haar beschuldiging tegen Kavanaugh.

Dr. Christine Blasey Ford And Supreme Court Nominee Brett Kavanaugh Testify To Senate Judiciary Committee
Getty Images

Eerder dit jaar gaf Amerikaanse psychologie hoogleraar Christine Blasey Ford haar openbare getuigenis waarin ze destijds kandidaat-rechter voor het Amerikaanse Hooggerechtshof Brett Kavanaugh beschuldigde van seksueel misbruik. De getuigenis van Ford afgelopen september ging gepaard met een hevig debat binnen het MeToo tijdperk, waarin Kavanaugh de beschuldigingen ontkende. Ondertussen is Kavanaugh gekozen tot een van de hoogste rechters van het land en spreekt Ford zich twee maanden na dato voor het eerst sinds haar getuigenis bij een senaatscommissie uit over haar leven na de getuigenis.

'Hun gelach is een onuitwisbare herinnering'

In een update op de website van de GoFundMe campagne, spreekt Ford over de reacties die haar getuigenis opriepen. Ze stelt dat haar besluit om haar ervaring in het openbaar te delen dagelijks impact heeft op het leven van haar en haar familie. Zo ontvangt ze nog steeds talloze doodsbedreigingen, kan ze nog steeds niet aan het werk en zijn zij en haar gezin al verschillende keren gedwongen om te verhuizen vanwege veiligheidsrisico's. Daarbij stelt Ford dat een onuitwisbare herinnering van het incident het gelach was van Kavanaugh en zijn vriend die ook aanwezig was die beruchte avond in 1982 toen Ford aangerand zou zijn door Kavenaugh. 'Ze hadden plezier ten koste van mij', stelde ze tijdens het verhoor.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Sinds haar openbaring is fondsenwerving gestart om geld bij elkaar te verzamelen voor Ford en haar familie. 'Deze fondsen zijn een godsgeschenk geweest. Het heeft ons de mogelijkheid gegeven om ons te beschermen tegen angstaanjagende dreigingen, inclusief het beveiligen van ons huis.' Nu besluit Ford om de fondsenwerving stil te leggen door implicaties dat zij en haar gezin zouden profiteren van dit geld, en maakt ze bekend de overige fondsen te doneren aan goede doelen die overlevenden van trauma's ondersteunen.

Dankbaar

Ford getuigde destijds urenlang voor de Senaatscommissie, die Kavanaugh in een stemming uiteindelijk tot verkozen tot rechter in het Hooggerechtshof, de hoogste rechterlijke macht in de Verenigde Staten. Hier vertelde Ford hoe Kavanaugh haar probeerde te verkrachten en hoe ze er een zwaar emotioneel en psychologisch trauma aan overhield. Fords beschuldiging werd vaak gezien als politiek gemotiveerd, om de benoeming van een Republikeinse rechter tegen te gaan. Zo dreef President Trump destijds de spot met Ford die haar beschuldiging belachelijk noemde. Hoewel het uiteindelijke doel van Ford en haar verdedigers om de benoeming van Kavanaugh tegen te gaan niet behaald is, is het proces toch niets voor niets geweest aldus Ford: 'Ik ben ontzettend dankbaar dat er door mijn openbaring zo velen van jullie voor het eerst soortgelijke ervaringen hebben kunnen delen met vrienden en familie.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur