Amsterdam Light Festival: Lichtkunstwerken sieren Amsterdam tijdens de feestdagen

De historische binnenstad van onze hoofdstad zal ook dit jaar weer talloze lichtkunstwerken tonen.

Night, Sky, Water, Reflection, Light, Tree, Lighting, Architecture, Cloud, Atmosphere,
Parabolic Lightcloud: amigo & amigo

De dagen worden langzaam korter, kerstverlichting siert de stad en langzaam komt de kerstsfeer in zicht. Zo ook in Amsterdam waar vanaf 29 november het jaarlijkse Light Festival terug keert, met nieuwe heuse licht-kunstwerken die de historische binnenstad van de stad verlichten.

Starry Night: Ivana Jelić en Pavle Petrović

Van Gogh's Sterrennacht

Uit ruim zeshonderd inzendingen zijn negenentwintig kunstwerken door een jury uitgekozen die de stad mogen voorzien van fonkelende lichtinstallaties. De verschillende licht-kunstwerken zullen de stad 53 dagen lang verlichten. Alle werken vertellen een eigen verhaal en zijn speciaal voor het festival gemaakt. Van een nabootsing van De Sterrennacht van Van Gogh tot zwevende fonkelende paardenbloemen over de grachten, een zilveren verlichte spin hangend over een brug en rode lippen die samen een mond vormen en van de zijkant gezien een hartslaglijn zijn.

Light a Wish: OGE Group

Spider on the Bridge: Groupe LAPS

‘The Medium is the Message’

De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal. ‘The Medium is the Message’ is dan ook de boodschap. Voor het eerst zijn alle kunstwerken de gehele festivalperiode verlicht. Tot en met 20 januari kun je alle werken al varend op een bootje, fietsend of wandelend door de stad bezichtigen doormiddel van verschillende routes.

Desire: UxU Studio

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst