Lady Gaga verontschuldigt zich voor samenwerking met R. Kelly

'Het was een zeer duistere periode in mijn leven', aldus Lady Gaga

Fashion, Event, Eyewear, Haute couture, Shoulder, Fashion design, Fashion model, Dress, Fashion show, Hip,
Getty Images

In de nasleep van documentaire Surviving R. Kelly (waarin vrouwen naar voren treden met het verhaal dat ze in hun tienerjaren door de rapper misbruikt zijn), verontschuldigen een aantal sterren zich nu dat ze ooit met de artiest hebben samengewerkt. Zo ook Lady Gaga. Door de docu wordt nu ook duidelijk dat een groot aantal mensen uit Kelly's persoonlijke cirkel afwisten van wat hij deze meisjes allemaal aandeed, maar toch hun mond hielden. Veel groten uit de R&B en hiphopscene weigerden ook aan de documentaire mee te werken, waaronder Erykah Badu, Jay-Z, Dave Chappelle, Questlove, Mary J. Blige en Lil’ Kim. Gaga's bekendmaking – te midden van haar A Star Is Born perstour tijdens award season – komt absoluut binnen.

Verwarde state of mind

Gaga's statement deelde ze via Twitter: 'Ik sta voor 1000% achter de vrouwen die hun beschuldigingen hebben geuit, ik ken hun lijden en hun pijn, en ik voel heel sterk dat hun stemmen gehoord moeten worden en serieus genomen.' Zelf is Gaga op jonge leeftijd (weliswaar niet door Kelly) ook het slachtoffer geworden van seksueel misbruik. Ze deelde ook dat de aanklachten tegen Kelly 'absoluut afschuwelijk zijn en niet te verdedigen vallen.' In de tijd dat de zangeres met Kelly samenwerkte, werd dit al controversieel gevonden. Zo had het muzikale duo er ook een provocatieve muziekvideo bij laten maken, geschoten door de eveneens van verkrachting beschuldigde fotograaf Terry Richardson. Deze werd vervolgens niet vrijgegeven.

Statement

Gaga zei gisteren dat ze 'zowel het nummer als de video in een duistere periode in mijn leven' had gemaakt. Waaraan ze toevoegde dat het 'mijn intentie was om iets extreem uitdagends en provocatiefs te creëren', omdat ze boos was en het trauma dat zich had voorgedaan in haar leven niet had verwerkt... 'Ik denk dat het duidelijk is hoe twisted mijn gedrag in die tijd was. Als ik terug kon gaan in de tijd en een gesprek kon aanknopen met mijn jongere zelf dan zou ik haar vertellen dat ze naar therapie moest gaan, zodat ik de verwarde post-traumatische staat waar ik in verkeerde kon begrijpen, of – als therapie niet beschikbaar zou zijn voor mijzelf of iemand anders in mijn situatie – om hulp te zoeken, en zo open en eerlijk mogelijk te praten over wat ik doormaakte... Ik bied mijn excuses aan, zowel voor mijn zwakke oordeel toen ik jong was en dat ik hier niet eerder over heb gesproken.' Hiernaast maakte Gaga ook bekend dat ze de song van iTunes had laten halen en dat ze nooit meer met Kelly zou samenwerken. Een powermove, want het streamen van Kelly's songs is juist toegenomen na de première van de Lifetime documentaire. Andere grote namen uit de industrie hebben zich inmiddels ook uitgesproken, waaronder Meek Mill, Chance the Rapper en Ne-Yo. Kelly wordt nu naar verluidt onderzocht door het Fulton County's politieteam van de officier van justitie in Georgia, Amerika.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur