Cara Delevingne verliest 50.000 volgers door R. Kelly post

Het Britse model sprak zich uit tegen R. Kelly en haar volgers moesten er niks van hebben.

Clothing, Fashion model, Shoulder, Fashion, Beauty, Crop top, Dress, Model, Suit, Fashion design,
Getty Images

Cara Delevingne is één van de beroemdheden die zich naar aanleiding van de documentaire-serie Surviving R. Kelly tot het internet richtte. In de documentaire die recentelijk uitkwam beschuldigen meerdere vrouwen de zanger van seksueel misbruik en seks met minderjarigen, met als gevolg dat er nu eindelijk strafrechtelijk onderzoek naar de R&B-ster wordt gedaan. Op Instagram deelde Delevingne – zelf slachtoffer van seksueel misbruik door Hollywood-producent Harvey Weinsteineen openhartige post over hoe geshockeerd ze was na het zien van de documentaire, waarop 50.000 van haar volgers haar ontvolgden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Deze situatie is onze eigen schuld, ik wist van alle aantijgingen [jegens R. Kelly, red.] maar was niet in staat in te zien hoe ernstig de situatie was. Ik bleef zijn muziek luisteren. We moeten stoppen kunst en de maker los van elkaar te zien, enkel omdat hij zingt als een engel betekent niet dat hij er ook een is,' aldus Cara Delevingne in haar Instagram post na het zien van Surviving R. Kelly. Meerdere beroemdheden richtten zich tot het internet naar aanleiding van de documentaire. Zo bood Lady Gaga haar excuses aan dat ze ooit met de artiest gewerkt heeft. Ook de van R. Kelly vervreemde dochter Buku Abi deelde op Instagram haar vader een 'monster' te vinden. Cara Delevingne ontdekte tot haar verbazing dat ze de dag na haar post maar liefst 50.000 volgers verloren had op haar account. Haar reactie:

'Elke keer als ik iets echts zeg, iets waar ik heilig in geloof, iets dat anderen wellicht als controversieel zien, iets dat mensen aan het denken zet, verlies ik volgers. De volgers die ik verlies zijn het duidelijk niet eens met dat wat ik te zeggen heb, mensen die de ideeën en meningen van anderen steunen die achteruit gaan en niet vooruit.' Delevingne deelt dat ze in het nieuwe jaar een nieuwe houding wil aannemen, een waarbij ze de confrontatie niet schuwt. 'Mij is altijd verteld ten alle tijden confrontatie te vermijden, wat ervoor zorgde dat ik het grootste deel van mijn leven stil bleef. Maar niet meer! Dag stilte en achterlijke volgers, hallo confrontatie en vooruitdenkers. Het wordt een luid jaar xxx #MuteRKelly.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Andere grote namen uit de industrie hebben zich inmiddels ook uitgesproken, waaronder Meek Mill, Chance the Rapper en Ne-Yo. Kelly wordt nu naar verluidt onderzocht door het Fulton County's politieteam van de officier van justitie in Georgia, Amerika.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur