Deze 17-jarige scholiere is de nieuwe ster in Hollywood blockbuster film

Het gaat om de remake van klassieker West Side Story.

Interaction, Love, Flash photography, Scene, Acting, Conversation, Honeymoon, Romance, Brick, Drama,
West Side Story

Voor de remake van klassieker West Side Story heeft de bekende regisseur Steven Spielberg de 17-jarige scholiere Rachel Zegler uitverkoren om de hoofdrol te spelen – hiermee maakt hij een statement tegen 'whitewashing'. Dit was al hot topic tijdens de Golden Globes toen presentatrice Sandra Oh (bekend van Killing Eve) de grap maakte: 'Crazy Rich Asians' is de eerste Hollywood-film met een Aziatisch-Amerikaanse hoofdrolspeler sinds Ghost in the Shell en Aloha.' Sarcastisch bedoeld, want in Ghost in the Shell speelt Scarlet Johansson een Japanse, in Aloha nam Emma Stone de rol van een Hawaïaans-Chinese vrouw op zich. Terwijl het bekend is dat etnische minderheden in Amerika doorgaans veel moeilijker aan rollen komen. Dus waarom niet, bijvoorbeeld, een Japanse casten voor een Japanse rol? (Stone reageerde er trouwens sportief op door vanuit het publiek door de zaal te roepen: 'I'm sorry!')

Zo authentiek mogelijk

Hoe het ook zij, in West Side Story zal geen sprake zijn van whitewashing. Zegler werd gekozen uit 30.000 mensen die zich aanmeldden voor de audities. Spielberg en zijn team waren expliciet op zoek geweest naar latino's, zodat de rollen van de Puerto Ricaanse immigranten zo authentiek mogelijk zullen zijn. Zo is West Side Story van origine namelijk een bewerking van het verhaal van Romeo en Julia, over twee star-crossed lovers, maar dan met twee geliefden uit Puerto Rico. In West Side Story gaat het om een rivaliserende bende, waardoor Maria en Tony niet samen kunnen zijn.

In de afgelopen jaren kwam er steeds meer kritiek op de originele film, omdat er witte acteurs in speelden. De hoofdrolspeelster destijds, Natalie Wood, was van Russische komaf. Aan de Huffington Post vertelde een van de weinige Puerto Ricaanse acteurs in het origineel, Rita Moreno, dat iedereen destijds donkere make-up moest dragen en dat ze zich daar zeer ongemakkelijk bij voelde. De mannelijke hoofdrol in de nieuwe West Side Story is overigens naar Ansel Elgort gegaan, bekend van de film Baby Driver.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur