Het Amsterdam Museum komt met nieuwe modetentoonstelling Fashion Statements

In de tentoonstelling Fashion Statements is onder andere werk van Bas Kosters, Marga Weimans en Karim Adduchi te zien.

amsterdam-museum-fashion-statements
Team Peter Stigter

Terwijl we gisteren de opening van Saskia de Brauw's tentoonstelling in fotografiemuseum FOAM aankondigde, komt er nog een modetentoonstelling naar Amsterdam. Zo opent dit jaar de expositie "Fashion Statements" in het Amsterdam Museum, met werk van onder andere Bas Kosters, Marga Weimans en Karim Adduchi.

Fashion Statements

Van donderdag 18 april tot en met zondag 8 september is de modetentoonstelling "Fashion Statements" te zien bij het Amsterdam Museum. De collectie bestaat uit meer dan 75 historische kledingstukken en schoenen van begin achttiende eeuw tot het begin van de twintigste eeuw, die vervolgens gecombineerd worden met hedendaagse stukken van moderne ontwerpers als Bas Kosters, Ninamounah, Art comes first, Patta, Karim Adduchi en Marga Weimans. Alle Nederlandse ontwerpers tonen drie looks met een boodschap in de tijdsgeest van nu, maar die geïnspireerd zijn op historische kostuums. Zo worden de statements die vroeger gemaakt werden met mode vergeleken met de statements van nu. Iedere ontwerper focust zich op een van de volgende aspecten: kleur, schoenen, brede heupen, het vormen van het lichaam, volume en prints. Door de combinatie van historisch en modern heeft de expositie meer weg van een modeshow dan een tentoonstelling in een museum.

Zet maar alvast in je agenda: "Fashion Statements" is te zien van donderdag 18 april tot en met zondag 8 september in het Amsterdam Museum.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur