Voor het eerst mannelijke cheerleaders in de Super Bowl finale

Voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse footballcup zullen twee mannelijke cheerleaders optreden

Los Angeles Chargers v Los Angeles Rams
Cheerleader Quinton PeronGetty Images

De Los Angeles Rams en New England Patriots staat tegenover elkaar in de finale van de Super Bowl 2019. Dit niet zeer opmerkelijke nieuws zegt je misschien nog niet zoveel, maar wat volgt deed ons een klein vreugdedansje doen op de redactie. Voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse footballcup zullen twee mannelijke cheerleaders optreden voor hun teams, zo meldt NOS.nl.

Quinton & Napoleon

Cheerleaders Quinton Peron en Napoleon Jinnies zijn de enige mannelijke cheerleaders in het team van de Los Angeles Rams, en dit jaar ook de eerste mannelijke cheerleaders in de NFL, de Amerikaanse footballcompetitie. Op Twitter laten de mannen weten hoe bijzonder ze het vinden om de geschiedenisboeken in te gaan als eerste mannelijke cheerleaders in de Super Bowl finale, het grootste sportevenement in de Verenigde Staten.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

‘Ik kan nauwelijks geloven dat we zover zijn gekomen,’ aldus Napoleon Jinnies tegen ABC News. ‘We zijn allebei al door ontzettend veel mannen benaderd die graag willen optreden. Niet alleen van onze leeftijd, maar ook jongeren die cheerleader willen zijn op hun middelbare school. Het is leuk om te zien dat de maatschappij wat verandert,’ vertelt Quinton Peron in de talkshow Good Morning America over de voorbeeldrol die ze hebben voor andere mannen en jongens die willen cheerleaden en dansen.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Halftime show

De Super Bowl finale vindt zondag 3 februari plaats in Atlanta. Het sportevent is wereldwijd bekend, mede dankzij de ‘halftime shows’ waarin de grootste muzieksterren spetterende optredens geven. Eerder traden o.a. Justin Timberlake, Madonna, Beyoncé en Lady Gaga op tijdens de rust van de wedstrijd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur