Hillary Clinton sluit deelname presidentsverkiezingen 2020 niet uit

Hillary Clinton, de voormalige Amerikaanse "First Lady", ziet naar verluidt het presidentschap nog steeds zitten.

Speech, Public speaking, Spokesperson, Orator, Performance, Event, Talent show, Performing arts,
Getty Images

De voormalige Amerikaanse First Lady Hillary Clinton lijkt de strijd om de Amerikanen een betere toekomst te bieden niet op te geven. Daarom sluit ze haar deelname voor de presidentsverkiezingen in 2020 niet uit, dat meldt CNN. Clinton werd in 2016 verslagen door Donald Trump die sindsdien bij hoog en laag beweert dat hij Amerika een betere plek zal maken, hence de rode "Make America Great Again"-petjes. Aangezien dat strakke plan van The Donald nogal stroef verloopt, voelt Clinton zich daarnaast ook gesterkt door de aanklachten tegen Trump-getrouwen waardoor de weg naar het presidentschap openligt. Het feit dat ze destijds miljoenen meer stemmen dan Trump behaalde, kan ze ook niet zomaar loslaten.

Verknipt verkiezingsysteem

Witte Huis-correspondent Jeff Zeleny van CNN vertelde gisteren tijdens de uitzending van Inside Politics 'dat ze de deur naar een kandidatuur in 2020 openlaat'. Zeleny: 'Drie mensen uit haar entourage vertelden mij dat ze gezien het nieuws rond de aanklachten tegen Trump-getrouwen, en zeker het nieuws rond Roger Stone, niets wil uitsluiten. Dat wil wel nog niet zeggen dat er concrete plannen zijn of dat er een campagne op touw staat.' Clinton kon in 2016 op meer dan bijna drie miljoen meer stemmen rekenen dan Donald Trump. Vanzelfsprekend iets dat wringt bij Clinton. De 72-jarige republikein werd op 20 januari 2017 de 45e president van de Verenigde Staten, mede door het verknipte Amerikaanse verkiezingssysteem met kiesmannen.

Hillary voor president?

Het gebeurt zelden dat een presidentskandidaat na een verlies opnieuw meedingt naar het presidentschap. In 1968 waagde Richard Nixon zich voor de tweede keer aan de verkiezingen en won. CNN: 'De meeste presidentskandidaten die verliezen, sluiten nooit helemaal de deuren om opnieuw president te worden', zegt Zeleny. 'Ik denk dat we op zijn minst in ons achterhoofd moeten houden dat de mogelijkheid er is.' De leden van de Democratische partijen maken stilaan hun kandidaatschap bekend. Onder andere Kamala Harris, voormalig minister van Justitie van Californië en de tweede Afro-Amerikaanse vrouw ooit in de Senaat, maakte haar campagne bekend. Senatoren Kirsten Gillibrand en Elizabeth Warren bevestigden onlangs hun deelname. Nu Hillary nog; "We're With Her!"

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur