Gemeentemuseum Den Haag komt met grote Dior-expositie

Liefhebbers van Christian Dior kunnen binnenkort hun modehart ophalen in Den Haag.

gemeentemuseum-den-haag-dior-expositie
Imaxtree

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Christian Dior (inclusief ondergetekende): er komt een grote Dior-expositie naar Nederland! En wel naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Dat heeft een woordvoerder van het museum bevestigd aan Fashion United. De nieuwe tentoonstelling zal in 2020 worden geopend, waar onder andere vele iconische stukken van het Franse modehuis te zien zullen zijn.

Dior-expositie

De nieuwe tentoonstelling zal gaan over het werk en leven van de Franse ontwerper Christian Dior, maar over de exacte invulling van de expositie kan het museum op dit moment nog geen uitspraken doen. Een speciaal geselecteerd team is al een paar jaar bezig met de voorbereidingen. Vele iconische ontwerpen van het modehuis zullen naar Nederland komen, waaronder stukken uit de grootste Dior-tentoonstelling ter wereld, die op het moment te zien is in het Victoria&Albert Museum in Londen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mode in Den Haag

Het Gemeentemuseum in Den Haag heeft in de afgelopen jaren meerdere modetentoonstellingen georganiseerd. Zo kun je er momenteel terecht voor de expositie Femmes Fatales, waarin sterke vrouwen in de mode centraal staan. Dit najaar zal er wederom een mode-expositie te zien zijn, met de naam Let's Dance. Het jaar erop zal de grote Dior-tentoonstelling zijn intrede doen in Den Haag. Dat zal het museum doen onder een nieuwe naam. Het Gemeentemuseum heeft namelijk aangekondigd in het najaar van 2019 een nieuwe naam aan te nemen. Zo zal het museum in de toekomst Kunstmuseum Den Haag gaan heten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur