Oscars dit jaar zonder host

Het prestigieuze filmfestival zal dit jaar voor het eerst in de geschiedenis geen officiële presentator hebben.

Crowd, Audience, People, Event, Stage, Performance, Auditorium, Musical instrument accessory, Convention, Fan,
Getty Images

Voor het eerst in haar dertig-jarige geschiedenis zal de uitreiking van de Oscars dit jaar zonder presentator worden gehouden. Amerikaanse televisiezender ABC, die het event elk jaar uitzendt, laat weten dat er dit jaar geen officiële host zal zijn voor het event.

Kritiek

De keuze is gemaakt na een lange tijd van groeiende kritiek op het filmfestival, waarin veel ophef ontstond na een te witte jury en een niet diverse groep aan genomineerden waarin de hashtag #OscarSoWhite in het leven werd geroepen. Het blijkt daardoor erg lastig om voor het evenement een host te vinden. The Hollywood Reporter omschreef het zelfs als de "minst gewenste baan in Hollywood". De beslissing werd genomen na het vertrek van komiek Kevin Hart die eigenlijk dit jaar de Oscars zou presenteren. Hij trok zich terug na ophef over eerder gepubliceerde anti-homo tweets.

Beroemdheden

Voor de ceremonie van 2019 is de keuze gemaakt dat verschillende beroemdheden waaronder Jennifer Lopez, Daniel Craig en Whoopi Goldberg het programma aan elkaar zullen praten. Voor de categorie beste film werden dit jaar voor het eerst een superhelden- en Netflix-film genomineerd, namelijk Black Panther en Roma. Publieksfavoriet A Star Is Born is eveneens genomineerd net zoals films als Bohemian Rapsody en Green Brook. Op zondag 24 februari kunnen we het resultaat van de gemaakte keuze van het filmevenement aanschouwen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur