Nu hoort iedereen erbij: Barbie komt eindelijk met pop in rolstoel en met prothese

Naast Barbies in alle vormen en maten en met verschillende achtergronden, komt er nu ook een 'gehandicapte' Barbie.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Barbie is druk bezig met een comeback. Niet dat het populaire speelgoed ooit is weggeweest, maar het valt niet te ontkennen dat productiebedrijf Mattel hard bezig is het speeltje te moderniseren. Zo werd begin dit jaar bekendgemaakt dat er een heuse liveaction Barbie-film aankomt met actrice Margot Robbie in de hoofdrol. Daarnaast zijn er al Barbiepoppen verkrijgbaar van alle verschillende etniciteiten en is het eeuwige slanke lichaam van de diva inmiddels ook al passé. Nu komt Mattel zelfs met 'gehandicapte' Barbies, want het speelgoedbedrijf heeft zojuist bekendgemaakt een Barbie in rolstoel en een pop met een prothese te ontwikkelen.

'Gehandicapte' Barbies

Op Instagram maakte Mattel het grote nieuws bekend: een Barbie in een rolstoel en een Barbie met een beenprothese worden toegevoegd aan de "Fashionistas"-lijn. Kim Culmone, hoofd van het ontwerpen van de iconische poppen, vertelde tegen TeenVogue dat er al jarenlang vraag was naar een pop in een rolstoel. Nu gaat die er ook eindelijk komen, en wel in samenwerking met de UCLA, de Universiteit van Californië (Los Angeles). Ook de pop met beenprothese is ontwikkeld met de universiteit, waarbij de prothese ook van de pop af te halen is. De nieuwe 'gehandicapte' Barbies komen dit najaar op de markt.

Inclusiviteit

Toen de eerste Barbie op de markt kwam in 1959 was dat een blonde pin-up met een zwoele oogopslag en een wespentaille waar je 'u' tegen zegt. Niet bepaald de gemiddelde vrouw. Sinds die tijd heeft Barbie zich ontwikkeld, al duurde het even voordat alle soorten vrouwen vertegenwoordigd werden. Zo kwam de eerste zwarte Barbie in 1969 op de markt, en volgden andere etniciteiten in de jaren tachtig en negentig. Het duurde nog tot 2016 voordat ook de eerste curvy Barbie haar intrede maakte, waarmee de inclusiviteit binnen het speelgoedmerk hoogtijdagen vierde. Nu daar ook gehandicapte Barbies en poppen met allerlei soorten haar aan worden toegevoegd, worden (eindelijk) alle vrouwen gerepresenteerd door Barbie. Ook al heeft dat wel 60 jaar moeten duren.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur