Kunsthal presenteert eerste tentoonstelling ooit over mode-icoon Thierry Mugler

Ook werkt het kunstmuseum in Rotterdam samen met MOAM om tien modetalenten een platform te geven.

Fashion model, Dress, Fashion, Clothing, Gown, Shoulder, Fashion design, Haute couture, Beauty, Model,
Getty Images

Modehuis Thierry Mugler staat bekend om zijn morfologische en futuristische stijl waarin glamoureuze, elegante en bijna buitenaardse silhouetten centraal staan. De ontwerper bracht een ware revolutie in de modewereld teweeg met zijn gedurfde ontwerpen. De Kunsthal in Rotterdam wijdt al sinds vorig jaar een expositie aan de bijzondere ontwerper genaamd Thierry Mugler: Couturissime. Nooit eerder werd er een overzichtstentoonstelling gepresenteerd van het werk van de Franse ontwerper.

Visionair

De grootschalige tentoonstelling onthult de verschillende universums van Mugler als visionair, couturier, fotograaf en parfumeur. De tentoonstelling is vormgegeven in een retrospectief, waarbij de nadruk ligt op zijn prêt-à-porter en haute couture collecties. De tentoonstelling biedt bezoekers de mogelijkheid om een duik te nemen in Muglers unieke verbeeldingskracht waarin perfectionisme, Hollywood-achtige glam, dromen, exotische wezens en sciencefiction elkaar afwisselen. Er zullen 140 verschillende stukken worden getoond, afkomstig uit de periode tussen 1973 en 2001, waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden. Daarnaast zijn er veel nooit eerder getoonde accessoires en toneelkostuums, clips en video’s, archiefdocumenten en schetsen te zien.

Fashion, Haute couture, Fashion design, Fashion show, Dress, Costume design, Feather, Event, Model, Gown,
Getty Images

Interdisciplinair

Mugler kleedt een scala aan sterren voor menig event waaronder Lady Gaga, Céline Dion en Liza Minelli en ontwerpt hij kostuums voor Beyoncé. Thierry Mugler werkte veel samen met andere artiesten, filmmakers, architecten en fotografen zoals Helmut Newton, Guy Bordin en David LaChapelle. Zo maakte Mugler naast mode ook film, waar hij in 1990 de iconische videoclip Too Funky van George Michael regisseerde en korte films maaktn met actrices als Isabelle Huppert en Juliette Binoche.

Fashion, Fashion model, Clothing, Fashion show, Haute couture, Beauty, Dress, Runway, Blond, Model,
Getty Images

Samenwerking

De tentoonstelling wordt in samenwerking gemaakt met het Montreal Museum of Fine Arts (MMFA), Clarins Group en Maison Mugler. De wereldpremière vindt in maart plaats in Montreal waarna de tentoonstelling de wereld over zal reizen, waar De Kunsthal de tweede locatie van de tentoonstelling is en tevens de Europese première heeft. 'Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het mooiste dier op aarde: de mens. Om dit wezen te verheerlijken gebruik ik alle middelen die ik tot mijn beschikking heb: mode, shows, parfums, fotografie, video... Ik ben niet iemand die in het verleden blijft hangen, maar de MMFA was de eerste die met het voorstel kwam om mijn creaties te ensceneren en om samen een vrije, mondiale en vernieuwde artistieke visie te verbeelden. Hoe kon ik dat weigeren?' zo stelt Thierry Mugler in een persbericht over zijn expositie.

MOAM x Kunsthal

Naast het tonen van Muglers iconische stukken gaat de Kunsthal ook een samenwerking aan met MOAM. Samen geven zij tien modetalenten een platform om nieuw werk te maken, dat geïnspireerd is op de tentoonstelling. De tien ontwerpers geven elk een eigen interpretatie op de theatrale creaties van Mugler. De werken zullen een maand lang geëxposeerd worden naast de tentoonstelling van Mugler. Op donderdag 6 februari – tijdens Rotterdam Art Week – wordt de tentoonstelling geopend met een exclusieve presentatie.

De tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime is nog t/m 8 maart 2020 in de Kunsthal in Rotterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur