Meghan Markle hult haar baby bump in Valentino-rood voor dag één van staatsbezoek aan Marokko

Het koninklijke bezoek is tegelijkertijd een babymoon voor de hoogzwangere Meghan Markle en Prins Harry.

Clothing, Red, Fashion, Peach, Textile, Carpet, Fashion design, Formal wear,
Getty Images

Terwijl er veel rumoer was ontstaan rondom het bezoek van Meghan Markle en Prins Harry aan Marokko – wegens rellen in het land, waardoor hun veiligheid niet verzekerd kon worden – is het stel nu iets later dan gepland gearriveerd in Casablanca. Dit puur wegens de vertraging van hun Royal Air Maroc-vlucht. Ja, het tweetal reisde gewoon per lijnvlucht vanuit Engeland – zo meldt Kensington Palace.

Suit, Red, Event, Fashion, Formal wear, Red carpet, Carpet, Dress, Premiere, Tuxedo,
Getty Images

Medische begeleiding

Eenmaal in Marokko werden de Duke en Duchess van Sussex begroet door de Britse Ambassadeur van Marokko en diens vrouw op het vliegveld. De bedoeling van het bezoek is om Marokko's focus op vrouwenempowerment, educatie voor meisjes, inclusiviteit en de aansporing van sociaal entrepreneurship te benadrukken. 'Iets wat Markle na aan het hart ligt', aldus ambassadeur Thomas Reilly. Meghan, wiens uitrekendatum van haar eerste kind deze lente is, reist zonder dokter met een entourage van negen mensen. Onder deze entourage twee assistent privé-secretaressen, drie communicatie teamleden, een digitale officier, een programmacoördinator, een coördinator voor logistiek en een hair artist. Hoewel ze zonder medische begeleiding op pad is (maar wel met zo'n groot team) zijn er volgens officiële bronnen wel 'medische voorzieningen getroffen' voor deze weekendtrip.

Fashion model, Clothing, Shoulder, Fashion, Dress, Red, Footwear, Joint, Carpet, Cocktail dress,
Getty Images

Rood voor een reden

Zoals altijd zag Meghan (37) er stralend uit. Ze droeg een op maat gemaakte cape dress in Valentino-rood voorzien van borduursels, met een zachtroze Valentino V-Ring-clutch, bijpassende handschoenen en hoge hakken. De look is van de hand van Pierpaulo Piccioli voor het Italiaanse modehuis. Gedacht wordt dat Meghan deze felle kleur rood draagt in een eerbetoon aan de Marokkaanse vlag en diens betekenis; een symbool van doorzettingsvermogen, kracht en moed. Prins Harry droeg een meer ingetogen grijs pak. Harry inspecteerde een erewacht van de Auxiliary Forces. De Hertogin, met haar pregnancy glow, volgde in de voetsporen van haar man die zich tot de troepen richtte die al geduldig een uur hadden staan wachten. Het koppel verliet het vliegveld om in een koninklijk onderkomen van Marokko's Koning Mohammed VI te verblijven als zijn eregasten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle