Amerikaanse senator en oud-gevechtspiloot: 'Ik ben verkracht door een hogere officier'

Martha McSally onthult in een emotioneel statement dat ze verkracht is door een hoofdofficier tijdens haar dienst bij de luchtmacht.

Microphone, Coat, Table, Suit, Collaboration, Tableware, Management, White-collar worker, Business, Tie,
Getty Images

Amerika’s eerste vrouwelijke gevechtspiloot en nu senator voor de Republikeinse partij Martha McSally, onthult dat ze seksueel is misbruikt door een hoofdofficier tijdens haar dienst bij de luchtmacht. Dit vertelde McSally tijdens een hoorzitting van een Senaatscommissie die zich bezighoudt met seksueel misbruik binnen de strijdkrachten.

Machteloos

Tijdens de hoorzitting noemt McSally zichzelf een overlevende van militair seksueel misbruik. ‘Maar ondanks de vele dappere overlevende heb ik dit destijds niet aangegeven bij de politie omdat ik het systeem niet vertrouwde. Ik schaamde me en was in de war en ik dacht dat ik sterk was maar ik voelde me juist zo machteloos. Pas toen het leger later worstelde met schandalen en volkomen ontoereikend reageerde, kwam de behoefte om te laten weten dat ook ik een van de overlevenden was.'

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geschokt

McSally was 26 jaar lang in dienst bij de Amerikaanse luchtmacht waar ze uiteindelijk functioneerde als kolonel, waarna ze in 2010 de luchtmacht verliet. McSally geeft aan dat ze na achttien jaar bijna was opgestapt, maar dat uiteindelijk niet heeft gedaan: 'Zoals vele slachtoffers had ik het gevoel dat ik door het systeem opnieuw verkracht werd. Maar ik haakte niet af, ik besloot te blijven', vertelde de senator vol emotie. Een woordvoerder van de luchtmacht reageerde dat ze geschokt zijn door het nieuws en zich verontschuldigen voor wat er met McSally destijds is gebeurd. Ook laten ze weten seksueel misbruik te willen bannen binnen de luchtmacht. De BBC meldt dat meldingen over seksueel misbruik binnen Amerikaanse militaire organisaties op alle fronten is toegenomen met bijna tien procent.

Seksueel misbruik

McSally's verklaring komt twee maanden nadat een andere vrouwelijke senator genaamd Joni Ernst, bekendmaakte dat ze door een bekende is verkracht tijdens haar studententijd en langere tijd werd mishandeld door haar ex-man. Ook McSally sprak eerder over misbruik. Vlak voor de congresverkiezingen vorig jaar was de senator nog openhartig over ander seksueel misbruik, dat gepleegd werd toen ze 17 jaar was door haar turnleraar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur