Radiostations weigeren Michael Jackson muziek te draaien na schokkende documentaire

De muziek van de King of Pop zal op sommige radiostations niet meer worden gedraaid.

michael-jackson-verfilming-muziek
Getty Images

Afgelopen weekend lanceerde de nieuwe Michael Jackson documentaire, waarna er een storm aan hevige reacties ontstond. De omstreden documentaire over het vermeende seksueel misbruik dat Jackson pleegde zorgde voor veel ophef. Dit leidt er nu toe dat verschillende radiostations de muziek van de King of Pop niet langer zullen draaien.

Geweerd

Een handvol radiostations in Canada en Nieuw-Zeeland maakte deze week bekend geen muziek van Jackson meer af te spelen op hun kanaal. Het weren van de muziek van de artiest kom na een periode waarin verschillende radiostations muziek van R. Kelly weerde van hun programma, nadat er een soortgelijke documentaire uitkwam over de zanger met aantijgingen van seksueel misbruik. Een Canadees radiostation liet weten zich bewust te zijn van de hevige reacties rondom Jacksons documentaire: 'We zijn alert op de opmerkingen van luisteraars en de documentaire zorgde voor veel heftige reacties.' Een Nieuw-Zeeland's radiostation maakte een soortgelijke beslissing: 'Wij beoordelen met deze actie niet of Michael Jackson zich schuldig heeft gemaakt aan pedofilie, we proberen alleen maar te zorgen dat onze radiostations de muziek spelen die de luisteraars willen horen.' Amerikaanse DJ Michelle Pesce maakt ondanks haar liefde voor Michael Jacksons muziek de keuze zijn nummers niet meer te gebruiken: 'Dit is groter dan de persoon en het is een verdeeld onderwerp: kun je de artiest scheiden van zijn geweldige kunst? Ik kan het niet en ik zou mijn mede-DJ's willen aanmoedigen om het zelfde te doen'.

Tegengeluid

De radio van de BBC laat echter weten de muziek van de zanger gewoon te blijven draaien. Zo lieten zij weten: 'De BBC weert geen artiesten, we beschouwen elk stuk muziek op zijn eigen verdiensten los van de persoon en beslissingen over wat gedraaid wordt, worden altijd gemaakt met de relevante doelgroep en de context in ons achterhoofd'. Afgelopen zomer werd bekend dat er een Broadway-musical over het leven van Michael Jackson in de maak is. De musical genaamd Don't Stop 'Til You Get Enough, zou zijn debuut maken in 2020 in theaters van New York. Afgelopen weekend bevestigde een woordvoerder van de show dat de musical ondanks de ophef over de documentaire zal doorgaan. W magazine merkt correct op dat juist de periode waar de musical op focust ironisch genoeg dezelfde periode is geweest dat de eerste beschuldigingen van seksueel misbruik werden gemaakt tegenover de zanger. Ook zal een geplande tentoonstelling over het leven van Michael Jackson in Bonn in Duitsland, ondanks de opheft over de docu, volgende week geopend worden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur