Waarom iedereen in Berlijn vandaag vrij is op Internationale Vrouwendag

Berliners do it better.

Iedereen vrij in Berlijn op Internationale Vrouwendag
Getty Images

Het is vandaag Internationale Vrouwendag! En dat mag gevierd worden, vinden althans onze Oosterburen. In Berlijn is Internationale Vrouwendag, 8 maart, uitgeroepen tot een officiële feestdag en dat betekent vandaag een dag vrij voor alle Berliner.

Officiële vrije dag

Dankzij de linkse overheid in de Duitse deelstaat Berlijn is Internationale Vrouwendag verheven tot een wettelijk vastgelegde feestdag, as it should be, met als gevolg dat vrouwen en mannen in Berlijn een extra lang weekend voor de boeg hebben, zo meldt De Volkskrant. Begin dit jaar tekenden 30.000 mensen de petitie – op initiatief van parlementslid Iris Spranger van de SPD (zusterpartij van de Nederlandse PvdA), die opriep om #InternationalWomensDay uit te roepen tot officiële feestdag.

'Stelt u zich voor wat we op de nieuwe feestdag allemaal kunnen! Op straat luid en zichtbaar pleiten voor volledige gelijkheid van mannen en vrouwen. De tijd nemen om te luisteren naar vrouwen die over hun problemen vertellen. En we bieden alle Berlijners een rustpauze,' aldus Spranger op het positieve besluit.

Women's March Amsterdam

In Nederland hoeven we een dergelijk besluit niet zo snel te verwachten van Kabinet-Rutte III (bestaande uit VVD, D66, CDA en ChristenUnie). Toch is er een lichtpuntje aan de horizon voor ieder die op 8 maart wil strijden voor gelijkheid. Vanavond komen vrouwelijke politici samen voor een bijenkomst over vrouwenrechten in Europa, die mogelijk geïnspireerd zijn door het besluit van de Berlijnse coalitie. Tot die tijd kun je met deze feministische slogans alvast in de stemming raken om morgen op de barricade te staan tijdens de Women’s March in Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur