Sla je slag: merchandise van het geflopte Fyre Festival wordt geveild

Voor iedereen die een stukje van "The Hunger Games for rich people" wil bemachtigen.

fyre-festival-merchandise-veiling
Fyre Festival

Begin januari kwam Netflix met de documentaire over het desastreuze Fyre Festival, het "luxueuze" festival dat in 2017 plaatsvond op de Bahama's en compleet mislukte. De beelden gingen het hele internet over, waarmee het festival het mikpunt van spot werd. De rechtszaak rondom het muziekfestival is nog in volle gang, waarin ook verschillende modellen gehoord werden, zoals Emily Ratajkowski en Bella Hadid, die het festival destijds promootten op social media. Nu lijkt oprichter Billy McFarland een creatieve oplossing te hebben gevonden om een deel van de financiële schade te beperken. Hij is namelijk van plan Fyre Festival merchandise te veilen.

Fyre veiling

Eerder werd bekend dat rapper Ja-Rule, medeoprichter van het festival, een soortgelijk muziekfestival wil organiseren. En dat terwijl McFarland in oktober 2018 werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens fraude. Zo misleidde hij investeerders en perste hij op die manier miljoenen dollars af. Kaartjes voor het exclusieve festival op een privé-eiland op de Bahama's gingen tot wel een paar duizend euro per stuk over de toonbank, maar toen bezoekers eenmaal aankwamen op het eiland zagen ze geen cent terug van hun veel te dure tickets. Chique bungalows waren in feite noodtenten met doorweekte matrassen, luxueuze maaltijden bleken droge boterhammen met kaas te zijn en de influencers en modellen die het festival aanprezen, waren nergens te bekennen. Kortom: bezoekers kwamen van een koude kermis thuis.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nu zijn er plannen om een deel van de enorme schuld die McFarland heeft aan investeerders terug te verdienen door een veiling te organiseren van de merchandise van het inmiddels iconische muziekfestival. 'Wij hebben een assortiment van de originele Fyre Festival-T-shirts, trainingsbroeken, truien, hoofddeksels, armbanden en medailles,' zo vertelde een bron tegen Vulture. 'Wij weten dat er een enorme interesse is in deze producten.' De veiling van de Fyre Festival items zal online plaatsvinden. Wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend. Mocht je interesse hebben in het kopen van een stukje cult-geschiedenis, houdt de online veiling dan vooral in de gaten.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur