Deze nieuwe functie maakt het nog makkelijker via Instagram te shoppen

De app heeft een nieuwe functie toegevoegd waardoor je direct via het social media platform kunt shoppen bij je favoriete merken.

Clothing, Street fashion, Fashion, Waist, Black-and-white, Outerwear, Victorian fashion, Sleeve, Dress, Neck,
Getty Images

Instagram introduceert een nieuwe functie waardoor shoppen nog makkelijker wordt via het social media-kanaal. De functie genaamd Checkout zorgt ervoor dat gebruikers rechtstreeks via de app artikelen kunnen kopen en afrekenen, de levering kunnen volgen en verzendmeldingen kunnen ontvangen.

Text, Pink, Product, Font, Design, Line, Material property, Circle, Graphic design, Pattern,
Instagram

Makkelijk online shoppen

We konden eerder al via Instagram shoppen via accounts van verschillende merken. Deze nieuwe functie zorgt er echter voor dat je items kunt shoppen zonder dat je Instagram verlaat en wordt doorverwezen naar de webshop van het merk. Wanneer je op een shop-tag klikt in een bericht op een Instagram-account, word je doorgeleid naar een pagina met details van het item. Met de nieuwe functie wordt hier een Checkout on Instagram icoon verschijnen waardoor je direct op het platform kunt shoppen. Vervolgens voer je op dezelfde pagina alle persoons en verzendingdetails in, zoals je gewend bent van een gebruikelijke online webshop. Via deze nieuwe functie kun je ook meldingen over de verzending en levering volgen en ontvangen. Volgens het persbericht van Instagram worden alle persoonsgegevens veilig opgeslagen, zodat je bij je volgende aankoop niet opnieuw alles hoeft in te vullen en je gegevens automatisch verschijnen.

Clothing, White, Outerwear, Sleeve, Beige, Collar,
Business of Fashion

'Gebruiksvriendelijk'

Een woordvoerder van Instagram stelt dat de nieuwe functie een antwoord is op de groeiende vraag van merken in de app om beter in contact te komen met hun doelgroepen en klanten. Een woordvoerder van Instagram laat tegenover Business of Fashion weten dat ze hun gebruikers een gebruiksvriendelijke versie van online shoppen willen geven: 'We zijn heel bedachtzaam over het integreren van het shopping-element in de app. Checkout is meer dan het plaatsen van een koopknop op een post. We hebben grondig gekeken naar wat mensen verwachten van een mobiele en online shopping-ervaring in 2019. Deze optie is daarbij volledig optioneel. Voor mensen die willen winkelen, willen we dat zo gemakkelijk mogelijk maken.' De functie wordt op dit moment getest onder een select aantal gebruikers in de Verenigde Staten. Het is niet bekend of Instagram Checkout ook naar Nederland komt, maar de verwachting is dat deze functie binnenkort wereldwijd zal worden toegepast.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur