Michael Jacksons Neverland pretpark wordt na hevige reacties op documentaire naar verluidt gesloopt

Het pretpark speelde een grote rol in de documentaire, als locatie van het vermeende misbruik.

Fashion, Performance, Outerwear, Action figure, Jeans, Fashion design,
Getty Images

Eerder dit jaar ontstond er veel ophef over de Michael Jackson documentaire Leaving Neverland, waarin de zanger wordt beschuldigd van seksueel misbruik op minderjarige jongens. Nadat de film in Nederland te zien was ontstond ook hier veel commotie over de docu, net zoals in de rest van de wereld. Op verschillende plekken werd Michael Jacksons muziek geweigerd door radiostations, en werden items geïnspireerd op de zanger uit de nieuwste Louis Vuitton collectie gehaald. Nu is bekend geworden dat Michaels pretpark Neverland naar verluidt zal worden gesloopt.

Onaantrekkelijk

Het Amerikaanse blad Mirror meldt dat het bekende pretpark van The King of Pop naar verluidt binnenkort zal worden afgebroken. Neverland fungeerde als buitenhuis voor de zanger, waar hij kinderen uitnodigde om te spelen in het amusementspark. In de documentaire is Neverland een prominente plek, waar het fungeerde als de locatie van het vermeende misbruik. De kans dat Michael Jackson's Neverland Ranch wordt verkocht is zo klein dat vastgoeddeskundigen denken dat het landgoed moet worden gesloopt: 'Ik vermoed dat het gesloopt gaat worden, omdat het stuk land waarop de ranch gebouwd is heel aantrekkelijk is voor projectontwikkelaars. En niemand wil nog geassocieerd worden met de panden die er momenteel op staan vanwege de uitlatingen in de documentaire', zo vertelt makelaar Ruban Selvanayagam aan het blad.

Mansion, Aerial photography, Estate, Building, Bird's-eye view, House, Landscape, Architecture, Photography, Château,
Neverland Ranch
Getty Images

Prijsdaling

Nieuwe geïnteresseerden in het ontroerend goed kunnen flink hun slag slaan. Waar de verkoopprijs eerder rond zo'n 88 miljoen euro lag, is sinds de documentaire en de ophef over het kindermisbruik van Michael Jackson de prijs gekelderd naar zo'n 27 miljoen euro. 'De negativiteit rondom Michael Jackson zien we terug in de dalende verkoopprijs, maar dit heeft nog steeds geen interesse gewekt bij mogelijke kopers. Ik ga er echt van uit dat het zal worden gesloopt', aldus de makelaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur