Deze expositie over iconische modefotograaf Erwin Blumenfeld wil je niet missen

De meest iconische portretten van de fotograaf zijn nu te zien in Foam in Amsterdam.

image
Erwin Blumenfeld - Foam

De Duitse modefotograaf Erwin Blumenfeld (1897-1969) is een van de meest gevierde iconische modefotografen van zijn tijd. Hij maakte indrukwekkende beelden die verschenen in hoogstaande modebladen als Vogue, Harper’s Bazaar en Life. Nu is er een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien in Foam, dat zich richt op de kleurenfotografie die hij in zijn periode in New York ontwikkelde (1941-1960) en hem wereldwijde erkenning bezorgde.

image
Erwin Blumenfeld - Foam

Iconische beelden

De meeste mensen kennen Blumenfeld van zijn iconische zwart-wit portretten die hij maakte in zijn tijd in Parijs. In 1941 ontvlucht Blumenfeld met zijn gezin de bezetting in Frankrijk, waarmee tevens een transitie ontstond van de zwart-wit foto’s die hij voorheen maakte naar een meesterlijk oeuvre in kleur. Deze tentoonstelling richt zich op Blumenfelds kleurenfotografie die de fotograaf ontwikkelde in zijn tijd in New York en hem binnen het modelandschap en daarbuiten wereldwijde faam bezorgde.

image
Erwin Blumenfeld - Foam

De unieke stijl van autodidactische fotograaf is van grote invloed geweest op de modefotografie. Het vrouwelijk lichaam vormt de kern van zijn experimenten met fotografische technieken als dubbele belichting, vervorming en chemische effecten. Deze unieke esthetiek die de fotograaf gebruikt maakt hem tot een van de origineelste modefotografen van zijn tijd. Zo stelt foam: 'Hij begreep als één van de eersten dat het niet ging om het tonen van mooie kleren, maar om het creëren van iconische beelden. Hij omschreef zijn praktijk dan ook als ‘het smokkelen van kunst’ in het territorium van de mode.'

De tentoonstelling Erwin Blumenfeld in Color - His New York Years is tot en met 14 april 2019 te bezichtigen in Foam Amsterdam.

image
Erwin Blumenfeld - Foam


Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws