Droombaan? Bij dit bedrijf kun je als werknemer 12 weken vrij nemen om te reizen

En ook voor parttime werknemers heeft het bedrijf een voordelig beleid.

Droombaan reizen
Getty Images

Het grootste nadeel van een fulltime job is toch wel de beperkte mogelijkheid tot het maken van (verre) reizen. Zo staan de meeste werkgevers een vakantie tot slechts drie aaneengesloten weken toe. Maar niet bij dit Australische bedrijf.

Tot twaalf weken vakantie

Het accountantskantoor Ernst & Young is daar een stuk flexibeler in. Werknemers worden daar vrijgelaten om zes tot zelfs twaalf weken op vakantie te gaan. Onbetaald, dat dan wel weer, maar alsnog: de medewerkers behouden wél hun baan zolang ze weg zijn.

Millenials

Het nieuwe beleid wordt vanaf 1 april gelanceerd en is volgens directeur Kate Hillman van groot belang om nieuwe talenten te kunnen binden aan het bedrijf. '80 procent van de werknemers van Ernst & Young is millennial', licht de directeur toe aan Daily Mail. En die millenials hebben behoefte aan flexibiliteit, zo stelt Hillman.

Flexibel parttime werken

Maar het nieuwe beleid is niet alleen gunstig voor het aantal verlofuren; het bedrijf biedt parttime medewerkers ook de mogelijkheid om hun uren flexibel in te delen. Zo mogen parttime werknemers bijvoorbeeld in de schoolperiodes van hun kinderen meer werken, om tijdens de schoolvakanties vrij te kunnen zijn. Het flexibele beleid van Ernst & Young levert het bedrijf ook wat op: zo zou de betrokkenheid van werknemers door de flexibiliteit met 11 procent toenemen, zo stelt het bedrijf.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur