Google Maps lanceert nostalgische game voor 1 april

Dit spel heb je vroeger gegarandeerd gespeeld.

google-1-april-april-fools
Getty Images

Ieder jaar verrast Google ons weer op 1 april. Het bedrijf heeft er inmiddels een traditie van gemaakt om jaarlijks op April Fools een game te lanceren op kaartendienst Google Maps. Zo konden liefhebbers vorig jaar "Where Is Waldo" spelen, waarbij gebruikers het personage Waldo (of Wally in de Nederlandse variant) van de bekende zoekprenten van de Britse illustrator Martin Handford konden zoeken op verschillende bestemmingen op de wereldkaart. Nu komt Google met een ander nostalgisch spel, dat iedereen gegarandeerd ooit wel eens heeft gespeeld.

Snake in Google Maps

Zo heeft Google het spel Snake ingebouwd in de Google Maps-app. Het spelletje werd bekend door de telefoons van Nokia, en is sindsdien niet weg te denken uit de "game-geschiedenis". Herbeleef oude tijden en speel het spel opnieuw in Google Maps, waar Snake weliswaar in een geheel modern jasje is gestoken. Zo kun je kiezen uit verschillende grote wereldsteden om het spel te spelen, zoals Caïro, Londen en Tokio. Je vindt het spel links in het zijmenu, waar "Speel Snake" te lezen is. Wanneer je hierop klikt, krijg je het volgende beeld te zien.

Text, Screenshot, Font, Line, Parallel, World,
Screenshot / Google

Vervolgens kun je kiezen uit de verschillende bestemmingen: Londen, Caïro, Sydney, Sao Paulo, Tokio en San Francisco. Daarnaast kun je voor de optie "de hele wereld" kiezen. Door horizontale of verticale bewegingen te maken op het scherm kun je de "slang" verplaatsen. Het doel? Zoveel mogelijk passagiers oppikken. Ondertussen kom je langs alle bezienswaardigheden van de betreffende stad, zoals de London Eye in de Britse hoofdstad, waarmee je extra punten verdient. De slang ziet er voor iedere bestemming anders uit. Zo is deze iedere keer aangepast aan het soort openbaar vervoersmiddel dat het beste bij de stad past, zoals de rode dubbeldekkers in Londen en de bekende trams in San Francisco.

Text, Blue, Line, Font, Parallel, Slope,
Screenshot / Google

Als je eenmaal jezelf raakt, is het spel voorbij. Hetzelfde geldt als je per ongeluk buiten de kaart komt. Speel Snake deze week zo vaak als je wil, want het spel blijft de hele week beschikbaar in de Google Maps-app (alleen bij de nieuwste update) en de desktopversie van de kaartendienst.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur