Feministische stap Cannes filmfestival met komst kinderopvang en borstvoedingruimtes

'Met deze nieuwe beslissingen wordt het voor ouders makkelijker een balans te vinden tussen werk en privé'

Fashion, Yellow, Red, Beauty, Dress, Hairstyle, Event, Human, Haute couture, Fun,
Getty Images

Het Filmfestival van Cannes liet eerder de dagen achter zich dat hoge hakken verplicht waren op de rode loper. Nu komt het filmfestival met een nieuwe feministische maatregel. Ouders die aanwezig zijn op het festival kunnen vanaf nu hun kinderen meenemen, en onderbrengen bij een kinderopvang. Ook zijn er speciale borstvoedingruimtes ingericht voor moeders die aanwezig zijn.

'Le Ballon Rouge'

Vanaf dit jaar krijgen baby's, kinderen en hun ouders en nannies gratis speciale voorzieningen van het festival, de eerste in een reeks van accommodaties voor werkende moeders en vaders die aanwezig zijn in de Franse stad ter promotie van hun nieuwste film. Naast speciale opvang, speelplaatsen en borstvoedingruimtes krijgen kinderen de ruimte om op verschillende plekken van het festivalterrein te komen in verschillende kindvriendelijke ruimtes. Het nieuwe initiatief is genoemd Le Ballon Rouge, afgeleid naar de bekende kinderfilm uit 1956 van Franse regisseur Albert Lamorisse.

Balans werk-privé

Zoals voorgesteld door de organisatie Parenting at Film Festivals, implementeerde het festival verschillende ideeën die ernaar streven ouders in de filmindustrie te ondersteunen en hun balans te helpen vinden tussen werk en privé bij grote filmfestivals. Wat overkomt als een progressieve maatregel om ouders te ondersteunen in hun ouderschap, wordt er door het festival toch vooral gefocust op de rol van de vrouw in het gezien. 'Hoewel het voor iedereen moeilijk is om een balans te vinden tussen werk en privé, ongeacht het geslacht, weten we dat het voor vrouwen vaak lastiger is', zegt Thierry Frémaux van het filmfestival. 'Filmfestivals hebben nog een lange weg te gaan in het gezinsvriendelijk maken van hun services en infrastructuur, zodat het vrouwen uit de filmindustrie makkelijker wordt gemaakt en ze meer successen kunnen behalen.' Ongeacht deze bewoording kunnen deze nieuwe voorzieningen worden gezien als een vooruitgang voor werkende ouders in de filmindustrie. Het Cannes Filmfestival vindt dit jaar plaats van dinsdag 14 tot donderdag 23 mei.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur