Een exclusief kijkje in de gerenoveerde vertrekken van Marie Antoinette in het paleis van Versailles

Na de drie jaar durende renovatie zijn de kamers weer toegankelijk voor publiek.

Holy places, Palace, Furniture, Ballroom, Room, Chair, Lighting, Interior design, Building, Architecture,
Chateau de Versailles

Het paleis van Versailles staat bekend als een van de bekendste trekpleisters van de omgeving van Parijs, als voormalige verblijfplaats van zonnekoning Lodewijk de veertiende. Onlangs werd bekend dat er deze zomer een heus festival wordt georganiseerd in de tuinen van het paleis, nu is er wederom nieuws waardoor je het paleis absoluut wil bezoeken. De oude vertrekken van de vrouw van de latere koning Lodewijk de zestiende Marie Antoinette zijn na drie jaar renovatie volledig in oude staat hersteld, en vanaf deze week weer geopend voor het publiek in het paleis.

Sculpture, Art, Antique, Statue, Furniture, Metal, Interior design, Place of worship,
Chateau de Versailles

Verbluffend resultaat

De renovatie van de verschillende kamers van de voormalige koningin is onderdeel van grotere Grand Versailles-renovatie die meer dan 500 miljoen euro kost. Dit is de grootste renovatie die ooit op het koninklijk landgoed is ondernomen. Traditionele timmerlieden, goudsmeden en wevers hebben ervoor gezorgd dat er een nieuw leven is geblazen in de oude kamers en meubels van Marie Antoinette, en de resultaten zijn verbazingwekkend.

Room, Property, Interior design, Building, Architecture, Floor, House, Palace, Ceiling, Estate,
De Nobelen kamer
Chateau de Versailles

In Versailles had de koningin een reeks kleine kamers die gereserveerd waren voor haar persoonlijk gebruik en voor de diensten van haar hofdames. De voormalige slaapkamer van Marie Antoinette was de plek waar de koningin elke ochtend gasten ontving tijdens haar toilette - een ritueel ingesteld door Lodewijk de veertiende waarbij ze geholpen werd met de nodige verzorging. Het meubilair van de kamer werd gekozen door Marie Antoinette, van de weelderige make-up tafel tot het bed en de krukjes voor gasten.

Building, Ballroom, Palace, Interior design, Room, Architecture, Tourist attraction, Floor, Hall, Ceiling,
Diner ruimte
Chateau de Versailles

Een andere kamer geeft toegang tot een formelere werkruimte, waar Marie Antoinette ontmoeten had met andere nobelen. Ook de diner ruimte is volledig hersteld, waar de koningin en de koning dineerden met verschillende gasten. Dit was iets dat Marie Antoinette overigens zeer verafschuwde en daarom nog paar een keer per week plaatvond. Ook de ruimte waar persoonlijke bewaking van de koningin verbleef is hersteld.

Ballroom, Floor, Building, Palace, Architecture, Flooring, Room, Interior design, Tourist attraction, Wood,
Bewaking ruimte
Chateau de Versailles
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur