Bereid je voor op hét opera en ballet-event van Nederland: het Young Patrons Gala

Een betoverende avond vol dans en opera van het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Entertainment, Performing arts, Performance, Dancer, Dance, Performance art, Ballet, Choreography, Event, Musical theatre,
Nationale Ballet

28 juni is het weer zo ver: al het opera- en ballettalent voor één avond samen op het podium tijdens het Young Patrons Gala in Amsterdam. Binnen drie jaar is het een begrip geworden in de culturele agenda, het Young Patrons Gala. Op deze unieke, speciaal samengestelde avond in het jaar geven alle talenten van het Nationale Opera & Ballet een zinderende voorstelling, met voorproefjes van het nieuwe seizoen. En wie er de rode loper in Amsterdam zal betreden? Bekende Nederlanders en gezichten uit de mode-en cultuurwereld, de grootste Nederlandse influencers, gekleed in de mooiste ontwerpen van hun favoriete (Nederlandse) ontwerpers. Onder andere Claes Iversen en David Laport waren vorig jaar grote favoriet. Het goede nieuws; jij kan er gewoon bij zijn.

Liefde voor opera en ballet

De Young Patrons Circle is een groep jonge, ambitieuze kunstliefhebbers en filantropen tussen de 25 en 45 jaar die een grote liefde voor opera en ballet delen en die het gala in het leven riepen om samen hun lievelingskunstvorm te beleven. Met een groot feest na afloop – waar ook de dansers zich graag vertonen – en een voorstelling die je onmiddellijk verliefd doet worden op opera en ballet van de hoogste kwaliteit, als je dat niet allang was natuurlijk. Dichter bij de artiesten kom je niet.

Debuut

Nieuw deze derde editie is dat het gala nu het podium biedt aan twee jonge talenten die zelf ook Young Patron zijn: regisseur Lisenka Heijboer en choreograaf Peter Leung. Het is hun debuut op het grote podium van de Nationale Opera & Ballet. Heijboer is een Nederlands-Peruaanse regisseur die bij de Nationale Opera aan veel producties heeft meegewerkt. Nu werkt ze aan een nieuwe opera voor het Grachten-festival. Leung heeft dertien jaar bij Het Nationale Ballet gedanst en werkt daar sinds 2017 als young creative associate.

Bijzondere optredens

Wie nog een kaart voor de avond weet te bemachtigen kan zich verheugen op een vol, veelzijdig en avondvullend programma, met optredens van solisten Igone de Jongh en Michaela DePrince en fragmenten uit het ballet Romeo & Julia en de opera Carmen, die beide volgend seizoen te zien zijn. Ook het iconische balletfragment De Stervende Zwaan is te zien, allemaal onder muzikale begeleiding van Het Balletorkest. Niet uitgedanst? Tijdens de afterparty draait Geza Weisz een DJ-set. Ook acteur Ramsey Nasr zal tijdens het gala aanwezig zijn. Entreeprijzen voor het event zijn vanaf 69 euro, en de dresscode is black tie. Kijk hier voor meer informatie over het Young Patrons Gala.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur