Nep-influencer krijgt celstraf voor oplichting

De 28-jarige Anna Sorokin deed zich voor als influencer en rijke Duitse erfgename .

Event,
Getty Images

Influencers zijn niet meer weg te denken uit het huidige digitale social media landschap. Nu blijkt dat er ook misbruik wordt gemaakt van deze positie binnen de lifestyle-industrie. Zo ook de 28-jarige Duitse Anna Sorokin die zich jarenlang voordeed als een welgestelde influencer. Zij werd onlangs betrapt en deze week veroordeeld met een gevangenisstraf van vier tot twaalf jaar.

Nep-influencer

Sorokin deed zich jarenlang voor als een rijke erfgename en influencer waardoor ze in dure hotels verbleef, dineerde bij de meest exclusieve restaurants en enkel in dure kleding verscheen. Deze week werd de vrouw veroordeeld door een Amerikaanse rechter die haar beschuldigde voor fraudepleging en oplichting. Anna Sorokin verhuisde een tijd geleden naar New York waar ze zich voordeed als de welgestelde Anna Delvey. Ze verkeerde in de high-society kringen van New York en leefde een uitermate duur leven. Ook had ze duizenden volgers op Instagram, waar ze elke dag haar outfit plaatste. Na haar veroordeling werd haar account verwijderd.

Betrapt

De 28-jarige werd betrapt doordat ze een geldbedrag van ongeveer 55.000 euro leende bij een vriendin nadat al haar creditcards waren geblokkeerd. Maanden later was de vriendin nog steeds niet terug betaald, waarop zij besloot naar de politie te stappen. In feite bleek Anna volledig blut te zijn en was ze de dochter van een Russische vrachtwagenchauffeur. Uit onderzoek bleek dat Sorokin ruim 244.000 euro zou hebben gestolen. Ook stond ze op het punt een lening van ruim 19 miljoen euro af te sluiten, die ze echter nog niet had ontvangen. De lengte van haar gevangenisstraf hang af van haar gedrag. De zaak trekt wereldwijd veel aandacht. Zo blijkt Lena Dunham de filmrechten van Sorkins verhaal te willen kopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur