Ongezien werk van fotograaf David LaChapelle te zien tijdens expositie in Amsterdam

De wereldberoemde fotograaf komt met nooit eerder vertoond werk naar onze hoofdstad.

Beauty, Skin, Long hair, Photo shoot, Hand, Lip, Photography, Finger, Black hair, Feather,
David LaChapelle

Amerikaanse fotograaf David LaChapelle staat bekend om zijn hyperrealistische werk en portretten van wereldberoemde celebrities. Hij ontwikkelde zicht tot een waar artiest binnen de popcultuur en maakte modeseries voor menig modeblad. Nu komt een expositie van de fotograaf naar Amsterdam, waar een wereldwijde primeur zal plaatsvinden met nooit eerder vertoond werk.

Mythology, Water, Wave, Cg artwork, Photography, Fictional character, World, Dragon, Art, Sea,
David LaChapelle - Reflex Amsterdam

Mens en natuur

Na tien jaar is David LaChapelle (1963) terug in Amsterdam om zijn meest recente werk te tonen aan het publiek. De expositie genaamd Act of Nature omvat hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar en een speciale selectie van ongezien werk dat in Amsterdam voor het eerst zal worden getoond. Centraal staat de relatie tussen de mens en natuur, die zowel in harmonie als in conflict met elkaar samenleven. De verhalende beelden suggereren een een strijd tussen wildernis en inheemse bevolking. Belangrijke inspiratiebronnen binnen het expositie-thema zijn religie, spiritualiteit en kunsthistorie.

Interior design, Room, Tourist attraction, Building, World, Tourism,
David LaChapelle - Reflex Amsterdam

De expositie vindt plaats in Reflex Amsterdam van 1 juni tot en met 31 augustus, wat de derde solo-expositie van de fotograaf zal worden in de Amsterdamse galerie. Bij de opening van de expositie lanceert Reflex ook het nieuwste boek van David LaChapelle met de gelijknamige titel Act of Nature. In de uitgave zijn essays opgenomen van auteur en kunstschrijver Katya Tylevich en curator Matthias Harder van de Helmut Newton Foundation in Berlijn. Op zaterdag 1 juni signeert LaChapelle vanaf 17.30 uur zijn nieuwste fotoboek.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur