Greta Thunberg roept iedereen op om deel te nemen aan de klimaatstaking

De jonge activist geeft niet op en pleit voor een klimaatstaking in een open brief.

Hair, Blue, Sky, Beauty, Hairstyle, Cloud, Photography, Smile, Blond, Photo shoot,
Getty Images

De 16-jarige Zweedse activist Greta Thunberg roept op om de wereldwijde preventieve actie tegen klimaatverandering te steunen. Samen met 46 andere jonge activisten heeft ze een open brief ingestuurd naar de Britse krant The Guardian die de brief publiceerde. Op deze manier willen ze zoveel mogelijk mensen oproepen om deel te nemen aan de klimaatstaking in september.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De staking

De groep jonge studenten roepen volwassenen op om op de dag van de VN-top niet te gaan werken. 'Wij vragen volwassen om naast ons te staan. Vandaag de dag zijn onze ouders zo druk met onze cijfers, een nieuw dieet of de laatste aflevering van Game of Thrones, terwijl onze planeet langzaam wordt vernietigd', zeggen de activisten in de brief. Met deze actie willen ze volwassenen op roepen om samen te strijden tegen klimaatverandering. 'We hebben geen keuze: zoveel vergaderingen, ontelbare onderhandelingen en lege deals. Oliemaatschappijen krijgen een vrijkaart om onder de grond te boren en onze toekomst weg te branden voor hun winst.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nobelprijs

Twee vlechten, een gele regenjas en één sterke boodschap op een protestbord. De jonge activist werd bekend nadat ze besloot om vanaf de zomervakantie vorig jaar tot de Zweedse parlementsverkiezingen op 9 september 2018 elke schooldag te staken. Met een spandoek stond Greta buiten het Zweedse Parlement om aandacht te vragen voor de dreigende klimaatverandering. Ook na de verkiezingen ging ze door, vanaf toen staakte ze iedere vrijdag en verspreidde haar boodschap op social media met de hashtags #climatestrike #schoolstrike4climate #fridaysforfuture. Op 13 maart 2019 werd Greta Thunberg genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Ze werd aangedragen door drie Noorse parlementsleden. De tiener verscheen sindsdien al op meerdere covers van grote bladen als Time Magazine, die haar ook een plek gaf in de lijst van "De top 100 meest invloedrijke personen ter wereld."

Wil je meer te weten komen over de acties van Thunberg? Vind al de informatie op haar website www.fridaysforfuture.org

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur