Donald Trump haalt uit naar Meghan Markle

In aanloop naar zijn staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk reageerde de president vol ongenoegen op eerdere uitspraken van Meghan.

Beauty, Fashion, Vehicle, Event, Flower, Plant, Formal wear, Floristry, Vehicle door, Car,
Getty Images

Deze week vindt het langverwachte bezoek plaats van Donald Trump aan het Verenigd Koninkrijk. Eerder werd bekend dat Meghan Markle vriendelijk bedankte voor het bezoek, en zal deze week dus niet aanwezig zijn bij de ontmoeting met de president. Tijdens een interview sprak Trump over zijn aankomende bezoek aan het land en het Britse koningshuis, waar hij op een opvallende manier publiekelijk uithaalde naar Meghan.

Geen fan

De 37-jarige Meghan is sinds de geboorte van haar baby Archie weinig gezien in de media doordat ze nog volop geniet van haar zwangerschapsverlof. Ze mistte verschillende koninklijke evenementen, waar prins Harry vaak solo verscheen. Ook bij het langverwachte bezoek van Donald Trump zal Meghan dus niet aanwezig zijn. Dat Meghan geen groot fan is van de Republikeinse president van de VS is langer bekend. Tijdens de presidentsverkiezingen in 2016 was Meghan dan ook een sterke supporter van Hillary Clinton, en was ze duidelijk over haar afkeer van de toenmalige presidentskandidaat Trump. Zo noemde ze hem eerder 'vrouwonvriendelijk' en 'polariserend'.

'Gemeen'

Tijdens een interview afgelopen week met The Sun sprak Donald Trump over zijn geplande bezoek aan het land. Trump hoorde over de eerdere, minder positieve opmerkingen van Markle over hem, waar hij vol verbazing op reageerde. 'Ik was hier niet van op de hoogte. Wat kan ik hierover zeggen? Ik wist niet dat ze zo gemeen was', antwoordde Trump in het interview. Ondanks zijn kritiek volgde de president snel met een positievere reactie. 'Het is mooi dat er een Amerikaanse prinses is. Ik denk dat ze het goed zal doen'. De president ontkende enkele dagen later vervolgens dat hij de hertogin zo had genoemd, en gaf de schuld aan fake news middels een Twitter-bericht: 'ik heb Meghan Markle nooit gemeen genoemd. Verzonnen door de Fake News Media, en zij zitten nu in de problemen.' De president werd echter toch ontmaskerd doordat The Sun audio opname van het interview vrijgaf.

Vandaag begint het driedaagse staatsbezoek van Trump aan het Verenigd Koninkrijk, waar Trump officieel wordt ontvangen door koningin Elizabeth, prins Charles en Camilla, waarna er op Buckingham Palace een lunch plaatsvindt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle