Het voormalig ouderlijk huis van prinses Diana wordt opengesteld voor publiek

Het huis van wijlen Diana Spencer, Althorp House, is volgende maand open voor publiek met een nieuwe tentoonstelling.

Window, Vehicle,
Getty Images

Het is dit jaar 22 jaar geleden dat wijlen prinses Diana overleed in Parijs. De voormalige prinses wordt nog vaak geëerd, waar haar zonen en andere leden van de koninklijke familie bijzondere eerbetonen brengen aan de prinses. Nu is bekend geworden dat het voormalige ouderlijk huis van de voormalige prinses toegankelijk wordt gemaakt voor het grote publiek, waar een tentoonstelling over het leven van Diana en haar familie wordt getoond.

Natuur en dieren

Het huis waar Diana opgroeide genaamd Althorp House ligt in het landgoed Northamptonshire, grenzend aan Cambridge en omringd door natuur. Er wordt een tentoonstelling gelanceerd genaamd Animals of Althorp waar meer over het leven van Diana Spencer wordt gedeeld, en vooral de liefde voor natuur en dieren van de familie Spencer wordt getoond. Zo is een van de tentoongestelde werken een portret van Diana's kat Marmalade, getekend door de beroemde Poolse kunstenaar Aniela Pawlikowska. Diana woonde in het pand tot ze in 1981 met prins Charles trouwde en het landgoed werd in 1992 overgenomen door Charles Spencer.

Estate, Building, Property, Home, Mansion, House, Architecture, Manor house, Stately home, Grass,
Althorp House
Getty Images

Exclusieve rondleiding

Bezoekers krijgen ook een exclusieve rondleiding door het huis, waar onder meer een kijkje wordt gegeven in de woon-en slaapkamers van het huis van de familie dat al sinds 1508 eigendom van de familie Spencer is. Op de website van de expositie wordt de relatie tussen de familie en natuur verder uitgelegd: 'de groene weiden en eikenbossen zijn altijd het decor geweest voor het leven van de familie Spencer en was tevens een thuis voor vele dieren, waaronder de zwarte damherten die sinds de vijftiende eeuw door het park hebben rondgedwaald.' De tentoonstelling is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus 2019 en een ticket voor volwassenen kost omgerekend zo'n 20 euro.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana