Wordt dit muziekfestival het nieuwe Fyre festival?

Het nieuwe muziekfestival Woodstock 50 lijkt dezelfde catastrofe als het geflopte Fyre festival te worden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Twee jaar geleden was de wereld getuige van de komst van een nieuw exclusief festival dat nooit zou plaatsvinden. Fyre festival zou het grootste en meest luxueuze muziekfestival aller tijden moeten worden waar mensen in luxe lodges konden genieten op het voormalig onbewoonde eiland van Pablo Escobar in de Bahamas. Het evenement bleek echter een regelrechte scam te zijn. Nu wordt er een nieuw festival opgezet dat sterk doet denken aan het geflopte Fyre festival.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Woodstock 50

Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat het legendarische Woodstock festival plaatsvond in de Verenigde Staten. De iconische optredens van Jimi Hendrix en Janis Joplin zijn in het collectieve geheugen gegrift, en zijn onderdeel van een van de meest iconische muziekfestivals aller tijden. Nu blijkt een organisatie het festival opnieuw te willen lanceren, ter ere van het vijftig jarig bestaan. Woodstock 50 moet deze zomer een moderne versie van het festival weerspiegelen, waar namen als Jay-Z, Miley Cyrus, Santana en The Killers al bevestigd zijn.

Déjà Vu

Er zijn echter een aantal problemen die ons sterk laten denken aan de manier waarop het Fyre festival tot stand kwam (of beter gezegd mislukte). Woodstock 50 was van plan het festival te organiseren dicht bij de plek waar het festival in de jaren '60 voor het eerst werd georganiseerd. Nu blijkt dat de locatie, het Watkisn Glen International Raceway, zich terugtrekt. 'We zijn in gesprek met een andere locatie om Woodstock 50 te organiseren en kijken ernaar uit om de nieuwe locatie met jullie te delen als de tickets in de verkoop gaan', vertelde organisator Gregory Peck een krappe twee maanden voor de lancering van het festival. Klinkt bekend in de oren.

People, Barechested, Human, Waste, Adaptation, Flesh, Crowd, Photography, Child,
Eerder werd Woodstock opnieuw georganiseerd in 1999 wat leidde tot een grote flop waar een overvloed aan mensen leed aan een tekort aan drinkwater en oververhitting.
Getty Images

Problemen

Over enkele weken start de ticketverkoop van het festival, dat van 16 tot 18 augustus moet plaatsvinden. Het is niet de eerste keer dat het festival kampt met problemen. Net als bij Fyre festival heeft de event producer zich teruggetrokken en zouden er financiële en management problemen zijn waar de nodige vergunningen ontbreken en de kaartverkoop moest worden uitgesteld. Ondanks alle problemen blijft de organisatie doorzetten, zo stelt organisator Michael Lang, een van de grondleggers van het oorspronkelijke festival. De tijd moet uitwijzen of het festival inderdaad zal leiden tot een flop, maar de kans lijkt groot dat we binnenkort nog een nieuwe Netflix documentaire kunnen verwachten. To be continued..

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur