Carice van Houten is genomineerd voor een Emmy

De Nederlandse actrice werd genomineerd voor haar acteerprestaties in Game of Thrones.

carice-van-houten-emmy
Getty Images

Gister werden de jaarlijkse nominaties bekend gemaakt van de prestigieuze Amerikaanse televisieprijzen de Emmy Awards. In de race voor een beeldje is niemand minder dan Carice van Houten, voor haar acteerprestaties in de serie Game of Thrones.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verrast

Voor haar rol als Melisandre in de populaire serie werd de Nederlandse actrice genomineerd in de categorie beste gastrol. In een bericht op Instagram laat de actrice weten ontzettend verrast te zijn met de nominatie: 'De zomer is heet en is vol met verrassingen! Wauw, ik ben heel enthousiast en trots!', waarmee de actrice met een knipoog refereert naar een zin die meermaals terugkomt in de serie. In dezelfde categorie als van Houten zijn onder meer Jessica Lange van American Horror Story: Apocalypse genomineerd, als ook Cicely Tyson (How To Get Away With Murder), Laverne Cox (Orange Is The New Black), Cherry Jones (The Handmaid's Tale) en Phylicia Rashad (This Is Us).

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Record

Televisieplatform HBO heeft dit jaar de meeste nominaties in de wacht gesleept. Vooral de serie Game of Thrones zorgde voor een groot aandeel hierin, met maar liefst 32 verschillende nominaties; een recordaantal bij de Emmy Awards. De nieuwe serie Chernobyl viel ook in de smaak met 19 nominaties. Vorig jaar had Netflix de meeste nominaties. De serie met de meeste nominaties van de streamingdienst is When They See Us. Hitseries als Stranger Things en Big Little Lies zijn niet genomineerd doordat de series na 31 mei in première zijn gegaan. Alle genomineerden voor de awards vind je hier. De 71e editie van de Emmy Awards vindt zondag 22 september plaats in Los Angeles.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur